Cotletul de porc în pâine se prepară extrem de ușor, iar rezultatul este DELICIOS.

Ingrediente: 1,5 kg cotlet dezosat de porc, 2 cepe, 1 tulpină de țelină, boabe de piper negru, sare, după gust, 2 crenguțe de cimbru, 50 g semințe de dovleac.

Pentru aluat: 300 g făină albă, 200 g făină integrală, 25 g drojdie proaspătă, sare, 2 ouă, 1 gălbenuș pentru uns, 80 g unt, 200 ml apă caldă, 2 linguri lapte pentru uns.

Mod de preparare:

Cotletul dezosat îl pui la fiert cu sare, cu ceapă, cu cimbru, tulpina de ţelină şi cu boabe de piper, după gust. Îl ţii o oră şi jumătate, la foc mic. După ce a fiert, opreşti focul şi-l laşi să se răcească în apă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Între timp, pregăteşti aluatul. Dizolvi drojdia în 100 ml de apă caldă, adaugi o linguriţă de zahăr şi o lingură de făină. Laşi amestecul deoparte 15 minute, la loc cald. Cerni restul de făină cu sarea, iar în mijlocul ei pui amestecul de drojdie, ouăle bătute cu furculiţa, untul topit, seminţele şi restul de apă.

Frămânţi aluatul, apoi îl laşi să crească, la loc cald, o oră şi jumătate, până îşi dublează volumul.

Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină, iar în mijlocul lui aşezi carnea fiartă. Îndoi capetele aluatului peste carne, iar pe margine faci fâşii.

Treci fâşiile de aluat peste carne, apoi pui pâinea umplută într-o tavă tapetată şi o ungi cu gălbenuşul bătut cu lapte. O dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 40-45 de minute.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si