Specialistii spun ca transformarea cartofului inspre culoarea verde se datoreaza unei mari concentratii a unei toxine numite glicoalkaloida, anunta cei de la evz.ro.

Totusi, otravirea cu cartofi este rara, dar se poate intampla. Americanii spun ca moartea survine dupa o perioada de slabiciune si confuzie, urmata apoi de coma. Romanii, cei care sunt mari amatori de cartofi, sunt avertizati de specialistii de la noi sa fie atenti cand aleg leguma de la piata.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Pe langa cartof, alte fructe si legume periculoase sunt ciresele, caisele, prunele si piersicile. Acestea contin otrava in frunzele si samburii lor. Daca mancati samburii de la astfel de fructe sa aveti grija pentru ca in momentul in care sunt zdrobiti, acestia produc acid prusic (cianura de hidrogen), care este toxic si poate cauza decesul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si