Close sidebar
Close sidebar

Astea sunt cele mai frecvente cinci greseli pe care le facem cu totii in biserica! Iata ce rugaciune trebuie sa rostim inainte de a merge in "casa Domnului"

Exista anumite greseli care nu trebuie facute atunci cand mergem la biserica. Preotii ortodocsi ne spun care sunt cele mai frecvente greseli.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Acestea sunt cele mai frecvente greseli facute de crestini in biserica:

1. Nu intra in biserica daca esti certat cu cineva. Dumnezeu se supara pe cei care merg incarcati cu pizma, cu regrete si invidie fata de persoanele din jur. Este bine sa iti ceri iertare de la cei carora le-ai gresit pentru ca in biserica vorbim despre unitatea intru iubirea lui Hristos si nu despre culegerea gandurilor suparatoare.
 
2. Daca esti barbat, nu e indicat, ba chiar se considera o insulta, sa intri in biserica daca ai pe cap caciula sau sapca. Trebuie sa stai cu capul descoperit intotdeauna pe partea dreapta a sfantului lacas.
 
3. In cazul femeilor, acestea trebuie sa aiba neaparat capul acoperit. Femeile asista la slujba stand pe partea stanga in lacasul de cult.
 
4. Nu e bine sa mergi la biserica fara sa duci un mic dar. Sfintii Parinti spun ca asa cum Dumnezeu ni l-a daruit pe singurul Sau Fiu, asa si noi putem sa ii aratam recunostinta prin lucruri mici.
 
5. Este bine ca in biserica sa ajungi inainte sa inceapa slujba si niciodata in timpul sau dupa terminarea ei.
Cei care intrerup slujba il jignesc pe Dumnezeu.

Rugaciunea care trebuie rostita inainte de a merge la biserica

„Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule Preamilostiv, Rascumparator al celor pacatosi, pentru mantuirea neamului omenesc ai lasat Cerurile si Te-ai salasluit in valea aceasta mult pacatoasa a plangerii si ai primit pe Dumnezeiestii Tai umeri neputintele noastre si ai purtat durerile noastre!
 
Sfinte Patimitorule, ai fost ranit si chinuit pentru pacatele si faradelegile noastre si de aceea noi inaltam catre Tine, Iubitorule de oameni, rugaciuni smerite.
Primeste-le, Preabunule Doamne si Te pogoara catre neputintele noastre si pacatele noastre nu le pomeni! Iarta-ne Doamne Iisuse Hristoase!
 
Cel care prin Sangele Tau ai innoit firea noastra cea cazuta, innoieste-ne, Mantuitorul nostru si pe noi, cei care ne aflam intru stricaciunea pacatelor si mangaie inimile noastre cu bucuria desavarsitei Tale iertari! Iarta-ne, Doamne Iisuse Hristoase! Cu tanguire si lacrimi de pocainta fara de masura, cadem la picioarele milostivirii Tale Dumnezeiesti.
 
Iarta-ne Doamne Iisuse Hristoase! Curateste-ne, Dumnezeul nostru, cu Harul Tau cel Dumnezeiesc, pe noi toti, de toate nedreptatile si faradelegile vietii noastre, ca intru sfintenia iubirii Tale de oameni, sa-Ti multumim pentru toate milele Tale, sa laudam Preasfant Numele Tau, dimpreuna cu al Tatalui si al Preabunului si de Viata Facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor! Amin!"
 
Sursa: BZI

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI