Un asteroid de dimensiunea unui camion de marfă va trece de Pământ la o zecime din distanţa de pe orbita majorităţii sateliţilor de comunicaţii, scrie The Guardian.

Citește și: Descoperire majoră în domeniul fuziunii nucleare (VIDEO)

NASA a spus că asteroidul recent descoperit va trece la 3.600 km deasupra vârfului sudic al Americii de Sud, la 19.27, ora de est a SUA, joi (12:27 GMT vineri).

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Expertii de la NASA precizează că nu există nicio șansă ca asteroidul să lovească Pământul.

Asteroidul ar putea arde în atmosferă, în cel mai negru scenariu

Chiar dacă roca spațială s-ar apropia mult, oamenii de știință au spus că cea mai mare parte din ea ar arde în atmosferă, unele bucăți mai mari ar putea cădea ca meteoriți.

Citește și: Atac cu armă albă într-o biserică din Spania. Cel puțin un mort

Sistemul de evaluare a riscurilor de impact al NASA, numit Scout, a exclus rapid un impact, a declarat dezvoltatorul său, Davide Farnocchia, inginer la Jet Propulsion Laboratory al agenţiei din Pasadena, California.

Asteroidul a fost descoperit abia sâmbătă 

"Dar, în ciuda celor foarte puţine observaţii, a fost totuşi capabil să prezică că asteroidul va trece extraordinar de aproape de Pământ”, a spus Farnocchia.

„De fapt, aceasta este unul dintre obiectele care s-au apropiat cel mai mult de Pământ din rândul celor înregistrate vreodată".

Descoperit sâmbătă, asteroidul cunoscut sub numele de 2023 BU se crede că are o diametru între 3,5 m şi 8,5 m.

asteroid 2023 bu

Descoperit abia sâmbătă, asteroidul este cunoscut sub numele de 2023 BU

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si