Close sidebar
Close sidebar

Astronautul Thomas Pesquet de pe Statia Spatiala Internationala a felicitat sapte elevi din Pascani: "Ati facut o treaba excelenta"

Sapte elevi de la Liceul Tehnologic "Mihai Busuioc" din Pascani se afla printre finalistii competitiei „Astro Pi“, organizata de Agentia Spatiala Europeana. Cei sapte tineri au realizat un experiment stiintific care este rulat la bordul Statiei Spatiale Internationale in cadrul unor misiuni stiintifice coordonate de astronautul Thomas Pesquet.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Din echipa ieseana fac parte Irina Costas, Georgiana Druc, Nicusor Acatincai, Alexandru Baciu, Andrei Buzatu, Paul Dascalu si Razvan Nemtanu. Ei au fost coordonati de profesorul Arian Tomus, care i-a ajutat sa treaca de probele lansate in cadrul competitiei.

Echipa din Pascani au avut idei inedite, care l-a surprins chiar si pe profesor. Au dezvoltat o idee legata de utilizarea senzorilor pentru a monitoriza parametri de mediu- temperatura, umiditate si presiune.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

"Una din conditii era ca echipa sa fie formata din elevi de pana in 16 ani, asa ca am inscris elevi de clasa a IX-a.Sunt niste elevi foarte curiosi. Au venit cu idei foarte bune. Spre exemplu la misiunea care implica detectarea unui astronaut pe baza umiditatii au propus sa apara un omulet care da din maini, asa au vrut ei. O alta surpriza pentru mine a fost ca au gasit explicatii pentru fenomene care apareau in timpul misiunii", a explicat profesorul pentru adevarul.ro.

Astronautul Thomas Pesquet, aflat la bordul Statiei Spatiale Internationale, le-a transmis un mesaj de multumire tinerilor.

"Multumesc tuturor echipelor care s-au inscris in competitia Astro Pi. Cred ca toti ati facut o treaba excelenta. Pentru ca au fost candidaturi foarte bune a fost foarte greu sa alegem cele mai bune experimente care sa fie testate la bordul Statiei Spatiale Internationale. In final am ales cele mai bune candidaturi.

In urmatoarele saptamani voi urmari computerul Astro Pi Ed in timp ce testeaza codurile", le-a transmis astronautul care se afla la bordul Statiei Spatiale Internationale.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI