Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis marți, 19 martie, că au loc percheziții în 9 locații din București și județul Ilfov, într-un caz fără precedent în România.

Se efectuează cercetări față de trei suspecți pentru tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Citește și: VIDEO- Florin Salam, din nou la secția de poliție: „Când trebuia să ajung în Germania, cineva mi-a spus: nu te duce că poate o să ai probleme acolo”

Potrivit sursei citate, au loc percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Secției de urmărire penală.

Descinderi după atacul armat din Chiajna

Descinderi după atacul armat din Chiajna

[Sursa foto: Facebook / Politia Romana]

Atac cu arme de foc în parcarea unui centru comercial din Chiajna

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat următoarea situație de fapt: în parcarea unui supermarket situat în comuna Chiajna, județul Ilfov, trei persoane înarmate cu două arme de foc letale (armă de foc letală, de tip pușcă cu țeavă lisă și armă de foc letală scurtă, de tip pistol), pentru care nu dețineau permis de port și uz de armă, s-au deplasat cu două autovehicule în parcarea unui complex comercial situat pe aceeași stradă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În fața unui restaurant situat în acea zonă, unul dintre suspecți a executat un foc cu arma de foc letală, de tip pușcă cu țeavă lisă, către un autovehicul în care se aflau

patru persoane, spun procurorii.

Citește și: VIDEO- Șofer fără permis, urmărit de Poliție. A fost prins după ce a făcut accident

Un alt suspect a executat mai multe trageri cu arma de foc letală scurtă, de tip pistol, către una din persoanele vătămate, provocându-i acesteia leziuni traumatice, respectiv plagă împușcată transfixiantă gambă dreaptă, ce i-au pus viața în primejdie, necesitând pentru vindecare un număr de 25-30 (douăzecișicinci-treizeci) zile de îngrijiri medicale, precum și către o altă persoană vătămată, căreia i-a provocat o leziune traumatică ce a necesitat pentru vindecare un număr de 1-2 zile de îngrijiri medicale, nepunându-i viața în primejdie.

Mascații au luat cu asalt casele suspecților

Mascații au luat cu asalt casele suspecților

[Sursa foto: Ministerul Public]

Dosarul atacului armat din Ilfov, preluat de Parchetul de la ÎCCJ

Atacul cu arme de foc a avut loc în data de 15 ianuarie 2024, precizează procurorii în comunicatul de presă.

Menționăm că dosarul penal având ca obiect faptele expuse anterior s-a constituit pe 15 ianuarie 2024 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, fiind preluat prin ordonanță de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la data de 17 ianuarie 2024.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În cauză, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei trei suspecți a fost dispusă în cursul zilei de ieri.

În cauză au fost emise trei mandate de aducere.

Activitățile din  acest dosar au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de investigații criminale al IPJ Ilfov.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si