La ora 13.30 (ora locală), Brenton Tarrant a intrat în moscheea Al Noor din Christchurch și a început să tragă, la întâmplare, în credincioși, folosind mai multe arme. Bărbatul în vârstă de 28 de ani a tras timp de 17 minute mai bine de 100 de gloanțe, omorând cel puțin 40 de persoane (numărul victimelor este în curs de actualizare).

Pușca semi-automată folosită de atacator, dar și celelalte 6 arme pe care le avea asupra lui, erau însemnate cu numele unor celebri criminali și locațiile unde aceștia au comis cunoscutele crime.

Potrivit martorilor, bărbatul a intrat în moschee îmbrăcat în haine militare și purtând o cască pe cap, iar înainte de a începe atacul ar fi rostit cuvintele: „Să înceapă petrecerea”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: 3 frățiori, ținuți captivi de iubitul mamei lor! Bunica Mariana e disperată și imploră pe toată lumea să îi ajute pe micuți

Mai mult decât atât, ucigașul a transmis live carnagiul și, în imagini, se poate observa că victimele nu au avut nicio șansă în fața gloanțelor.

Potrivit primelor informații, atacatorul este un extremist australian. Poliția a anunțat că a arestat patru persoane în urma atacului, trei bărbați și o femeie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si