Update:

Klaus Iohannis condamnă rușii pentru atacul din aproprierea orașului Galați: "Prezintă riscuri serioase pentru securitatea din Marea Neagră" 

Atacul rusesc asupra portului Reni, aflat la 22 de kilometri de orașul Galați, afectează transportul pe Marea Neagră. Atât președintele, cât și premierul României, Marcel Ciolacu, se declară îngrijorați de situația devastatoare provocată la granița cu Ucraina.

Într-o postare pe contul de Twitter, Klaus Iohannis a transmis că explozia de la portul Reni înseamnă, pe lângă distrugerea infrastructurii ucrainene, și punerea în pericol a siguranței aprovizionării cu cereale

la nivel mondial.

"Condamn ferm recentele atacuri ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, foarte aproape de România. Această escaladare recentă prezintă riscuri serioase pentru securitatea din Marea Neagră. De asemenea, afectează în continuare tranzitul cerealelor ucrainene și, prin urmare, securitatea alimentară globală", a transmis Klaus Iohannis pe Twitter.

În urmă cu mai puțin de oră, premierul Marcel Ciolacu condamna, de asemenea, atacul Rusiei de la portul Reni. Premierul îți manifestă regretele profunde asupra tragicului incident și declară că va continua să ofere sprijin necondiționat Ucrainei.

"Condamn ferm atacul Rusiei asupra infrastructurii din porturile ucrainene. Slăbirea siguranței alimentare, la nivel global, este una dintre consecințele războiului lui Putin. România va continua să sprijine Ucraina în găsirea de noi soluții pentru transportarea cerealelor în magazinele din întreaga lume", a postat premierul României pe Twitter.

Update:  Momentul exploziei de la Portul Reni, aflat la 22 de km de Galați, a fost surprins de români. Clipul video care surprinde exact momentul exploziei a fost postat pe Facebook și a stârnit un val de controverse în rândul persoanelor care au vizionat videoclipul.

"Era clar, după ce s-au retras din acordul pentru cereale, că vor face orice mizerie in toate porturile ucrainene", a scris cineva la postare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Criminali nenorociți! Mult rău o să mai facă nemernicii ăștia", a reacționat altă persoană la videoclip.

"România e clar că a fost luată pe nepregătite. Si noi si ucrainienii nu am crezut vreodată ca Rusia va ataca atât de aproape de granița NATO", a comentat alt om la videoclipul care suprinde explozia.

Tancuri cu petrol, depozite cu arme și echipamente NATO au fost atacate, potrivit corespondenților militari.

Un depozit cu cereale a fost distrus, iar patru angajați au fost răniți, potrivit comandamentului militar din sudul Ucrainei.

Explozie la granița României: Portul Reni, aflat la 22 km. de Galați, atacat cu drone de ruși

Explozie la granița României: Portul Reni, aflat la 22 km. de Galați, atacat cu drone de ruși

Rusia a atacat Odesa într-o nouă "noapte de iad"

Rusia a efectuat un nou atac împotriva oraşului-port Odesa în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a anunţat guvernatorul regiunii de la Marea Neagră. Potrivit primelor informații, cel puțin un civil a murit şi sunt peste 15 răniţi, printre care copii,.

Autoritățile din Odesa au anunțat că rachetele Rusiei au produs pagube infrastructurii civile, unor clădirilor de locuit şi a "unei instituţii religioase".

Este vorba de Catedrala Ortodoxă a Schimbării la Față, monument istoric din secolul al 18-lea.   

Citește și: Regiunea Odesa a fost atacată în plină zi. "Toate ţintele au fost atinse"

Odesa, oraș-port care face parte din patrimoniul mondial al umanităţii, dar este în mod regulat vizată de loviturile ruseşti.

Altă "noapte de iad" la Odesa, cel puțin 18 victime 

Oraşul a trăit o "noapte din iad" joi, Kievul acuzând Moscova că vizează în mod special infrastructura portuară pentru a împiedica orice eventuală reluare a exporturilor ucrainene de cereale.

"Din păcate, avem un civil ucis în urma atacului nocturn terorist al ruşilor asupra oraşului Odesa", a scris pe Telegram guvernatorul Oleg Kiper.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Regiunea Odesa a fost atacată în plină zi. "Toate ţintele au fost atinse"

Anterior, el raportase un "atac rusesc la orele 03.00" (00.00 GMT).

"La Odesa, 18 victime, dintre care patru copii. Paisprezece persoane au fost transferate la spitalele din oraş, trei erau copii", a spus el, adăugând că serviciile de salvare sunt la faţa locului.

Kiper a menţionat iniţial "pagube provocate infrastructurii civile, unor clădirilor de locuit şi a unei instituţii religioase".
"Mai multe sisteme de rachete de apărare" şi rachete tactice pentru Ucraina, a cerut şeful administraţiei prezidenţiale, Andrii Iermak.

Citește și: "Rechin Mako furios!" Momente de panică, după o întâlnire cu ucigașul din mare- VIDEO

UNESCO a "condamnat cu fermitate" vineri atacurile ruseşti lansate împotriva "mai multor muzee" care "au suferit pagube".

Cum arăta interiorul catedralei din Odesa înainte de atacul Rusiei:


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si