O rachetă Hamas ar fi lovit o bază a armatei israeliene despre care se crede că găzduiește rachete cu capacitate nucleară.

Atacul ar fi avut loc în asaltul-surpriză din 7 octombrie, dar informația a apărut abia acum, într-un raport New York Times.

Citește și: VIDEO. Zeci de tancuri ale armatei Israelului au intrat în sudul Fâșiei Gaza

Prin analiza imaginilor din satelit, NY Times a descoperit că impactul rachetei asupra bazei militare Sdot Micha a provocat răspândirea incendiului în apropierea unităților în care se crede că sunt

depozitate arme nucleare.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

israel Sdot Micha

Imagini din satelit cu baza Sdot Micha din Israel

[Sursa foto: NY Times]

Atac Hamas asupra unei baze nucleare din Israel

O rachetă lansată de gruparea teroristă Hamas din Fâșia Gaza pe 7 octombrie a lovit o bază sensibilă a forțelor aeriene israeliene din centrul Israelului, transmite Times of Israel.

Aici se presupune că se află unele dintre rachetele cu capacitate nucleară ale Israelului, potrivit unui raport al The New York Times.

Analizând imaginile din satelit, raportul spune că o rachetă a lovit în vecinătatea bazei aeriene Sdot Micha, lângă Beit Shemesh, în dimineața zilei de 7 octombrie, în timp ce Hamas a tras mii de rachete asupra Israelului în timpul atacului său din

sud.

Un incendiu a izbucnit după atacul Hamas, potrivit sursei citate. Au ars aproximativ 16 hectare la baza militară, dar focul nu pare să ajungă la facilități strategice, a informat cotidianul american ca urmare a unei analize vizuale a consecințelor atacului cu rachete.

Ce se afla în baza militară din Israel

Hans Kristensen, directorul Proiectului de informații nucleare al Federației Oamenilor de Știință Americani, a estimat pentru NY Times că unitatea Sdot Micha găzduiește 25-50 de lansatoare de rachete Jericho, despre care experții cred că pot transporta focoase nucleare.

Potrivit rapoartelor externe, Israelul are un stoc mic de arme nucleare, deși țara nu a recunoscut niciodată acest lucru.

Citește și: VIDEO. Atentat armat cu mai multe victime la Ierusalim. Momentul șocant în care teroriștii deschid focul a fost filmat

În timp ce rachetele Jericho sunt proiectate pentru a fi echipate cu focoase nucleare, focoasele în sine sunt probabil păstrate într-o locație separată, a precizat Kristensen.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si