În câteva ore va începe ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Înainte de marele eveniment, Franța a fost ținta unui atac masiv, soldat cu izbucnirea a trei incendii pe calea ferată. Trafedia a condus la anularea a zeci de curse feroviare, informează BBC.com.

Franța, atacată înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Compania feroviară franceză a anunțat dezastru total în ceea ce privește rețeaua de mare viteză. Pe șine a avut loc un atac masiv, iar trei incendii au afectat mai multe rute, la vest, nord și est de Paris. La gara Montparnasse sunt cozi infernale, iar oamenii așteaptă să ajungă la ceremonie.

Citește și: VIDEO Celine Dion, surpriza de la Jocurile Olimpice! Artista ar putea reveni pe scenă chiar la ceremonia de deschidere a competiției

Directorul executiv al companiei feroviare franceze, Jean-Pierre Farrandou, a estimat că până la 800.000 de călători au avut de suferit din cauza trenurilor anulate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

„Este ziua cea mare pentru a merge în vacanța de vară și, desigur, este, de asemenea, deschiderea Jocurilor Olimpice, cu o mulțime de francezi care vin la Paris pentru a se bucura de Jocurile și toate acestea sunt distruse”, a declarat Jean-Pierre Farrandou.

Serviciile afectate au fost redirecțioante către alte rute, fapt care a îngreunat transporturile respective, prin efectul de aglomerare. 

Citește și: VIDEO Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Echipa Olimpică a României, înainte de plecarea spre Paris. Unei sportive i s-a făcut rău la ceremonia de la Cotroceni

Din păcate, pagubele produse sunt imense. Compania feroviară franceză a declarat că situația tragică generată ca urmare a atactului ar putea dura cel puțin tot weekendul pentru a fi rezolvată.

„Deviem unele trenuri pe liniile clasice, dar va trebui să anulăm un număr mare de trenuri. Această situaţie ar trebui să dureze cel puţin până la sfârşitul săptămânii, până când se vor efectua reparaţiile”, a declarat Jean-Pierre Farrandou. 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si