”Klaus Iohannis trebuie să promulge rapid dublarea alocaţiilor pentru copii dacă vrea ca românii să nu-l considere principalul autor al planului PNL de amânare repetată a aplicării legii. Liberalii arată deja public că vor să tergiverseze la maxim o măsură bună pentru milioane de copii. Orban se gândeşte să atace legea la Curtea Constituţională, iar ministrul Muncii spune că va face calcule peste vreo lună”, afirmă social-democraţii.

Citeste si: Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. Precizări de ultim moment pentru elevi

PSD acuză PNL de cinism

Ei acuză PNL şi pe preşedinte că ”nu sunt doar cinici, se dovedesc şi total decuplaţi de la realitate”.

PSD argumentează că în Germania, guvernul de dreapta tocmai dă o alocaţie suplimentară de 300 de euro pentru fiecare copil, ca parte a planului anti-criză.

”În România, premierul de dreapta vorbeşte despre alocaţiile copiilor ca despre nişte “pomeni”. Acum, preşedintele nu-i mai poate păcăli pe români, ca în ianuarie când a semnat rapid legea, apoi a împins Guvernul să o amâne nouă luni. Al doilea sabotaj asupra dublării alocaţiilor va arăta de ce un preşedinte care-i minte pe copiii României nu poate fi un bun părinte al naţiunii!”, conchide PSD.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Parlamentul a adoptat legea de respingere a Ordonanţei de Urgenţă care amâna dublarea alocaţiilor până la data de 1 august 2020, dublare decisă la propunerea şi prin votul PSD. Legea a fost deja trimisă la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis. Dacă preşedintele promulgă legea, Guvernul ar trebui să crească alocaţia pentru copii până la suma de 300 de lei. Preşedintele are la dispoziţie 20 de zile pentru promulgarea legii.

Citeste si: Când ieșim din starea de alertă? Răspunsul Ministrului Sănătății

Dublarea alocațiilor, presiune economică pe Guvern

Ministrul Finanţelor a declarat că suntem în plină criză globală, iar costurile cu alocaţiile sunt 6,3 miliarde de lei.

„Au fost aprobate în Parlamentul României, au fost dublate, în acest context al atacurilor asupra Guvernului, fără să aibă sursă de finanţare. În momentul în care bugetul era deja distribuit. Ce să facem acum? Costurile cu alocaţiile sunt 6,3 miliarde. Suntem în plină criză globală, nu numai în România, peste tot în lume sunt economii care sunt la pământ. Dacă aveam această discuţie în momentul când se făcea bugetul, era altceva, puteai să aloci bani şi discutam despre la timpul lui. Dar a venit în mijlocul anului, fără sursă de finanţae. Aici nu ai cum să discuţi, trebuie să luăm bani de undeva. Putem să taxăm, să vă taxăm pe dumneavoastră sectorul privat, mai mult. Putem să tăiem bani de la investiţii sau putem să ne împrumutăm şi mai mult, dar asta înseamnă şi alte costuri. Astea sunt variantele”, a afirmat Florin Cîţu, la Digi24.

„Legea, aşa cum este ea, nu spune sursa de finanţare şi asta înseamnă că e neconstituţională. Orice proiect de lege care creşte cheltuielile la buget trebuie să aibă şi o sursă de finanţare”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Citeste si: Florin Cîțu anunță două scenarii privind creșterea pensiilor. Două scenarii pe masa premierului

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Dacă legea nu va fi declarată neconstituţională de către CCR, Florin Cîţu a spus că asta nu înseamnă automat dublarea alocaţiilor.

„Nu este adevărat. Vom putea să ne uităm la resursele pe care le avem în acel moment. Vedem dacă putem sau putem să amânăm această dublare pentru viitor”, a afirmat ministrul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si