Atacurile de panica: Pot aparea din senin sau din cauza anumitor situatii. Persoanele care trec de obicei prin asa ceva nu inteleg care este cauza, mai ales ca pot aparea oricand in drum spre munca sau spre cumparaturi, ori cand stai acasa in pat.
Dupa aparitia acestor episoade, urmeaza si o teama constanta ca le poti avea din nou, numita anxietate anticipatorie.
Majoritatea pacientilor sunt destul de tineri. Este posibil sa fie vorba de anumite vulnerabilitati care se manifesta in aceasta etapa a vietii, cand suntem mai influentabili si orice actiune ne poate afecta mai profund.
ATACURI DE PANICA SIMPTOME
Multe simptome seamana cu probleme cardiace. Persoana in cauza are palpitatii ale inimii, transpira, devine epuizata si nervoasa, iar mai apoi incepe sa fie cuprinsa de frica. MAi pot aparea noduri in gat, senzatie de sufocare, ameteala, lesin, amorteli, furnicaturi, frisoane sau chiar frica de moarte din senin. Atunci cand atacurile devin din ce in ce mai dese, anumite gesturi devin si ele repetitive, ceea ce il ajuta si pe pacient, dar si pe terapeut sa se vindece cat mai rapid.
ATACURI DE PANICA TRATAMENT
Penru a te asigura ca suferi de atacuri de panica, trebuie mai intai sa fie identificate cauzele corecte pentru care ele apar la fiecare pacient in parte. Daca cauzele sunt bioologice, atunci se va recomanda de un specialist avizat tratament medicamentos, iar daca e vorba despre cauze comportamentale, trebuie remediate prin terapie.
DE CE ATACURILE DE PANICA APAR MAI DES LA TINERI?
Din cauza varstei mici la care tinerii se apuca de fumat, a regimului inadecvat de hrana, respectiv consumul de fast-food, din cauza noptilor pierdute, a consumului de droguri sau alcool, tinerii ajung tot mai des la dereglari ale sistemului nervos si endocrin.
Daca va confruntati cu asemenea probleme nu ezitati sa cereti ajutorul unui specialist din timp!