Parchetul general a anunțat sâmbătă seară că a preluat ancheta privind explozia mașinii unui om de afaceri din Arad, motivul invocat fiind ”complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave și pentru a se asigura soluționarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiție”.

Citeste si: VIDEO- Ultimele clipe din viață ale omului de afaceri ASASINAT la Arad

Primele ipoteze ale criminaliștilor

Una dintre ipotezele luate în calcul de anchetatori este ca explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, au precizat surse judiciare citate de presa centrală. Bomba ar fi fost activată de la distanță, cel mai probabil cu un telefon mobil.

Nu este exclus, spun specialiștii, ca execuția să fie o reglare de conturi pentru o datorie mai veche. Psihologii criminaliști cred că incidentul ar putea fi un exemplu dat de mafioți către ceilalți afaceriști datornici din oraș.

"Probabil că aici este vorba despre o cutumă de genul acesta. Nu s-a plătit banul, nu s-a plătit comisionul, nu s-a comportat "onorabil" persoana respectivă! Nu s-a ajuns la înțelegere, s-a ajuns la pierderi de bani! Banii îl hămesesc pe om, îl ticăloșesc, îl nenorocesc! Această lichidare are scop preventiv pentru amatori.

Adică stați cuminți că pățiți ca ăsta!", a declarat psihologul criminalist Tudorel Butoi la Știrile KanalD. 

Citeste si: Asasinat cu bombă. Cine este omul de afaceri ars de viu în propria mașină. SRI, anunț de ultima oră

Legături cu mafia de țigări?

Potrivit aradon.ro, peste 600 de baxuri de țigări de contrabandă au fost confiscate luni, iar marfa a fost transportată cu un camion înmatriculat în județul Gorj. Șoferul a reușit să fugă, iar oamenii legii nu i-au stabilit deocamdată identitatea.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Nu s-a stabilit nici măcar cui aparține automarfarul folosit la transportarea țigărilor de contrabandă. Întâmplarea este acum pusă în legătură cu explozia mașinii omului de afaceri.

Presa aradeană susține că TIR-ul cu țigări a poposit în curtea firmei lui Ioan Crișan, cu toate încrengăturile ce decurg de aici, mai ales că există o precizare în comunicatul remis marți de IPJ Arad, pe tema țigărilor confiscate de polițiști, respectiv că autotrenul care transporta țigările a fost mutat în curtea unei societăți comerciale.

Citeste si: AFACERIST ASASINAT LA COMANDA

Două incidente suspecte din trecutul lui Ioan Crișan

Potrivit jurnalistului Radu Tudor, omul de afaceri Ioan Crișan a mai fost victima unor întâmplări ”suspecte”. Au fost două incidente în trecut care au poate legătură cu răfuiala din prezent, consideră analistul pe probleme de securitate.

”Victima, persoana care a decedat, a mai fost implicată în două incidente destul de suspecte care îl califică și pe el într-o zonă cu semnul întrebării.

El a mai avut parte de o incendiere a casei sale în trecut. Este un element care e esențial în derularea anchetei de către polițiști. În plus, acum câțiva ani, din casa sa a dispărut o sumă foarte mare de bani, în euro, cash.

Acest lucru era cunoscut de cercul apropiaților săi. Din informațiile mele, e vorba de 400.000 de euro care i-au dispărut. Poate e miza unei răfuieli, nu se știe dacă suma a dispărut sau a fost ascunsă de el. Este posibil ca această explozie să vină, pe o înșiruire logică, pe filiera unor răfuieli anterioare, poate una de crimă organizată, să fi fost un avertisment din partea altor membri ai filierei”, a declarat Radu Tudor la Antena 3.

Cine este Ioan Crișan

Ioan Crişan a lucrat 25 de ani ca electronist la Aeroportul Arad, iar apoi s-a ocupat de transporturi şi a ajuns să-şi transforme pasiunea pentru pescuit într-o afacere. A pus bazele afacerii cu pește în 2007, cu un împrumut de la bancă şi prieteni, de 260 de mii de euro.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Ioan Crișan deținea una dintre puținele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulți ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câțiva kilometri de municipiu Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de pește.

Omul de afaceri din Arad a fost asasinat sâmbătă dimineață după ce în bolidul de lux pe care îl conducea a fost montat un dispozitiv explozibil.

Serviciul Român de Informații a anunțat că participă la această investigație, excluzând ipoteza unui atac terorist.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si