Close sidebar
Close sidebar

Atentat sinucigaș la Kabul. Mai multe persoane și-au pierdut viața

Un atentat sinucigaș a avut loc în apropiere de sediul Ministerului de Externe din Kabul, capitala afgană, a transmis un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Abdul Nafy Takor. Cel puţin şase civili au murit.

Laura Macovei,

Atentat sinucigaș la Kabul. Mai multe persoane și-au pierdut viața

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Explozia s-a produs în faţa unui centru de afaceri, nu departe de sediul Ministerului de Externe, a relatat un corespondent AFP, potrivit Agerpres. Deși atacatorul era urmărit de autoritățile afgane, acesta a detonat explozibilele, ucigând astfel șase civili și rănind mulți alții. 

Primul atentat de la începutul postului Ramadan

Potrivit autorităților afgane, acesta este primul atentat de la începutul Ramadanului săptămâna trecută în Afganistan. Anul trecut, mai multe atentate au fost comise în ţară în timpul acestei luni sacre pentru musulmani.

Este a doua oară în acest an când are loc un atentat în apropiere de Ministerul de Externe afgan. Primul a avut loc pe 11 ianuarie în faţa intrării acestui minister, fiind revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

În urma acestuia, 10 persoane au murit peste 50 au fost rănite, potrivit Misiunii de Asistenţă a Naţiunilor Unite în Afganistan (UNAMA).

Citește și: VIDEO- A început postul Ramadan! Alina Gorghiu, președinta Senatului a subliniat importanța drepturilor minorităților etnice

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Atunci, un martor povestea că un bărbat înarmat era înarmat cu un Kalaşnikov şi purta un rucsac care a explodat. 

Citește și: Atentat sinucigaș la Ministerul de Externe din Kabul: „Am văzut cum s-a aruncat în aer”

Violenţa în Afganistan s-a diminuat destul de mult după preluarea conducerii de către talibani în 2021, însă situaţia s-a deteriorat începând de anul trecut, Statul Islamic revendicând tot mai multe atacuri sângeroase.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI