Close sidebar
Close sidebar

Patru atentate cu bombă în Afganistan, cel puțin 16 morți

Cel puţin 16 persoane au fost ucise în patru atentate cu bombă împotriva a trei microbuze miercuri la Mazar-i-Sharif, oraş din nordul Afganistanului și în capitala Kabul, transmite presa internațională. Alte zeci de persoane au fost rănite în atentate.

Sorin Negru,

25 mai 2022: Zi sângeroasă în Afganistan, cel puțin 16 morți

[Sursa foto: The Hindustan Times]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Inițial, autoritățile locale au anunțat 9 persoane decedate în urma celor patru explozii, însă bilanțul victimelor a crescut ulterior.

Citeste si: VIDEO- 14 elevi și un cadru didactic au fost uciși într-un atac armat la o școală din Texas

"Bombele au fost plasate la bordul a trei microbuze în trei cartiere diferite ale oraşului", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia Balkh, Asif Waziri, adăugând că 15 persoane au fost rănite.

Alt atentat la o moschee din Kabul

Un alt atentat cu bombă a lovit miercuri seara o moschee din capitala Kabul, ucigând cel puţin 5 persoane şi rănind alte zece, a indicat Ministerul de Interne afgan.

Citeste si: Măcelul din Texas, anunțat pe Instagram

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare- antena3.ro

Potrivit Spitalului municipal din Kabul, cel puțin 22 de victime ale exploziei au fost internate de urgență, transmite Zeenews.com

Cel puțin 5 morți într-un atentat cu bombă la Kabul

[Sursa foto: Twitter]

Bilanț în creștere al celor 4 atentate

Nicio grupare nu a revendicat pentru moment aceste patru atentate cu bombă.

Bilanțul victimelor a crescut la 16 morți, potrivit The Hindustan Times.

Numărul atentatelor s-a diminuat în ţară după ce talibanii au preluat puterea în august 2021, dar o serie de atacuri ucigătoare cu bombă, în care zeci de persoane şi-au pierdut viaţa, a lovit ţara la sfârşitul lunii aprilie, în perioada Ramadanului.

Citeste si: Ce țară este următoarea țintă a lui Putin dacă Rusia învinge Ucraina

Unele dintre acestea au fost revendicate de către gruparea jihadistă Statul Islamic, potrivit Agerpres.

Violența în creștere în ultimele luni a provocat o provocare de securitate pentru talibanii care au preluat țara în august ca urmare a retragerii forțelor armate occidentale. 

Citeste si: Bilanţul tragic al deceselor din Mariupol, după 3 luni de război. Mii de ucraineni au murit nevinovați: ,,Un oraş al fantomelor”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI