Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
De cate ori nu ati avut pofta de o cafea fierbinte? Sau de un ceai cat se poate de cald, care sa va incalzeasca gatul? Mai ales in diminetile reci? Sau...in zilele in care raceala nu va dadea pace! Le-ati savurat, v-ati simtit mai bine, fara sa va ganditi cat rau faceti! Specialistii de la Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului avertizeaza ca lichidele consumate fierbinti, cum ar fi cafeaua sau ceaiul, pot duce la cancer de esofag.
"Un lichid fierbinte ingerat la 65 de grade sau la peste 65 de grade altereaza mucoasa esofagului. Este ca si cum te-ai arde. Acolo trebuie sa vina organismul si sa repare celulele distruse. Daca tot insisti si tot persisti sa bei lichide fierbinti, lucrul asta devine tot mai greu de reparat de organism si poate sa duca la aparitia cancerului."
A nu se intelege gresit! Nu cafeaua sau ceaiul contin substante cancerigene. Pur si simplu, temperatura ridicata este de vina!
"Ceaiul nu provoaca, nu este un factor de risc direct pentru aparitia cancerului de esofag. doar daca este baut in fiecare zi, fierbinte, peste 65 de grade."
"Daca te gandesti care e temperatura corpului, e ca si cum ti-ai provoca o arsura, permanent.
"Nu da semne la debut, practic, nu te doare nimic si-atunci cand incepi sa ai simptome, sa ai dificultati in inghitire, sa ai ragusire persistenta. Semne grave de reflux, durere, deja devine prea tarziu."
Si-ajungem din nou sa spunem ca....moderatia este cheia sanatatii.