Potrivit informațiilor oferite de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), se pot produce viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, dar şi cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: Gurghiu, Niraj, Târnava Mică- bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu din judeţele Mureş şi Harghita.

Citeste si: VIDEO- În Bihor, în doar câteva ore a plouat cât în luni de zile. Cod roșu

În funcţie de cum vor evolua fenomenele hidrometeorologice INHGA va actualiza prognoza emisă. Codul galben este valabil momentan până la ora 12:00.

Sute de copaci doborâți de vânt și ploaie și zeci de mașini avariate

Din păcate, ieri, 18 mai 2021, zeci de curţi au fost inundate, aproape 200 de copaci au fost doborâţi de vânt şi peste 70 de autoturime au fost avariate în 25 de localităţi din 14 judeţe şi în Bucureşti, în urma precipitaţiilor şi a vântului puternic, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, care precizează că, în Bihor, 30 de persoane au fost evacuate. Sunt intervenţii în desfăşurare în judeţul Bihor pentru consolidarea digurilor de apărare pe unele cursuri de apă.

Copaci doborâți de vânt[Sursa foto: PixaBay]

”În contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 25 localităţi din 14 judeţe (Argeş, Bihor, Brăila, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Iilfov, Prahova, Satu Mare, Teleorman şi Timiş) şi municipiul Bucureşti unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 21 curţi, 10 beciuri, 2 străzi, precum şi pentru degajarea a 197 copaci de pe carosabil, 47 elemente de construcţie, fiind avariate 74 de autoturisme”, anunţă DSU.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Vânt puternic în întreaga țară. Mai mulți copaci doborâți în Capitală

În localitatea Cociuba Mică din judeţul Bihor, preventiv au fost evacuate/autoevacuate la rude 30 de persoane. La momentul informării, 24 dintre persoane s-au întors la locuinţe, iar 6 rămân evacuate la rude.

Vânt puternic în România[Sursa foto: PixaBay]

Traficul feroviar și rutier, blocat de inundații și de vânt

Traficul feroviar a fost temporar blocat pe magistrala CFR 300 Bucureşti – Braşov pe raza loc. Floreşti din cauza unui copac căzut peste calea ferată.

Traficul rutier este blocat pe 1 drum naţional (DN76/BH) şi 1 drum comunal (DC 97/BH), şi a fost temporar afectat pe 1 drum naţional (DN7/HD) şi 3 drumuri judeţene (DJ 763, DJ 768B/BH şi DJ 675/GJ).

Au fost trimise 6 mesaje de informare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, în contextul avertizărilor hidrometeorologice emise la nivelul a 5 judeţe (Alaba, Arad, Bihor, Cluj şi Hunedoara).

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si