Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Atenție la contractele semnate cu agenții de turism. Inspectorii ANPC au dat amenzi de 90.000 de lei în urma mai multor controale

Până la vacanța de vis, mare atenție la banii plătiți drept avans și la contractul semnat cu agenții de turism. Inspectorii ANPC au dat amenzi de 90 de mii de lei în urma mai multor controale. Totul a pornit de la ofertele înșelătoare, menite să fure privirea.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pentru împătimiții călătoriilor, cea mai mare temere este legată de anularea vacanței după achitarea banilor.

7 agenții de turism au fost amendate cu 90.000 de lei

Sunt și alte probleme descoperite la un control recent. 7 agenții de turism au fost amendate cu 90.000 de lei doar în București.

Inspectorii ANPC au descoperit reduceri fără precizarea istoricului și a prețului întreg. Unele tarife conțineau sintagma „de la...”, fără a fi trecut și prețul maxim.

Citeste si: Bilanț COVID-19 din 20 mai 2022, în România. Aproape 500 de cazuri noi

Cu alte cuvinte, oferte menite să fure privirea. Nu erau specificate toate taxele iar tarifele în euro nu conțineau și cursul de schimb.

Ce informații trebuie să prezinte agențiile turiștilor

Nu toată lumea fuge de agențiile de turism. Acești tineri tocmai au achitat o vacanță pe care o așteaptă cu sufletul la gură.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"O să mergem la Mamaia, am luat 5 nopți la un preț bun, 1000 de euro 4 persoane, prin agentie. Speram sa fie ok, dr incredere, am primit voucherul."

Citeste si: Horoscop 22 mai 2022. Două zodii primesc o veste excelentă. O zi plină de provocări

Înainte de încheierea contractului, agenția de turism trebuie să prezinte clientului mai multe informații.

Iulia Dumitrașcu, corespondent KANAL D: "Importante sunt datele legate de avans și de termenul de plată, dar și numărul minim de persoane. Mai exact: e nevoie de un grup de 30 de turiști, altfel călătoria se anulează.

Tot aici găsim și data până la care se poate anunța această anulare."

Citeste si: Sf. Constantin şi Elena 2022: Mesaje şi urări cu La mulţi ani pentru sărbătoriţii zilei!

Tot înainte de semnarea contractului, turistul trebuie informat despre vize și posibilele vaccinuri necesare.

Citeste si: Începe programul "Litoralul pentru toţi". Tarifele de cazare, de la 34 de lei pe noapte. LISTA hotelurilor

În contract, trebuie trecute toate detaliile legate de transport, cazare, masă și excursii incluse în preț. Mai este necesar termenul în care turistul poate depune o reclamație în cazul în care apar probleme. Și, foarte important, tot în contract trebuie să apară obligațiile agenției în situația anulării vacanței.

Agenția trebuie să dețină și o poliță de asigurare în caz de faliment. Aceasta permite despăgubirea ulterioară a turiștilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI