Close sidebar
Close sidebar

Atentie la mailurile pe care le primiti! S-ar putea sa fiti tinta hackerilor. Asta e cea mai noua metoda folosita de infractori

Atentie la mailurile pe care le primiti, chiar si de la sefii dumneavoastra, s-ar putea ca adevaratii lor autori sa fie niste infractori bine deghizati. Hackerii devin tot mai ingeniosi pe zi ce trece, dar nici naivitatea victimelor nu e de neglijat. Haideti sa aflam împreuna cum ne tinem departe de raufacatorii cibernetici.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

"Persoane necunoscute pretind ca ocupa diferite functii de conducere de top in companii si solicita transferul unor sume de bani in scopul, sa zicem, incheierii unei afaceri legale ”, sustine ofiter DCCO.

Angajatul crede ca ordinul vine chiar de la seful sau, asa ca vireaza suma fara intrebari. E doar una dintre cele mai recente metode descoperite si investigate de catre expertii romani.

Costin Raiu, specialist securitate cibernetica: "90% din ce vedem noi este vorba despre asa-zisa infractionalitate cibernetica traditionala: furtul de carduri, de conturi, de parole”.

Adica ce avem mai de pret cand vine vorba de securitatea contului nostru bancar. Dar si mai grav este ca, in continuare, oamenii cad plasa unor capcane clasice.

Citeste si: Elena Lasconi, prima reacție după ce a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Candidata USR l-a depășit pe Marcel Ciolacu- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe model Stoianoglo- antena3.ro

NE LASAM SINGURI FURATI

Asa cum in copilarie suntem invatati sa nu fim ademeniti de catre straini cu diferite dulciuri, am putea sa preluam acest sfat si cand suntem maturi si facem tranzactii online, de exemplu.

Concret, nu orice mail pe care il primim si putem crede ca e din partea unei banci trebuie luat de bun intotdeauna. In spate, la fel ca in viata, se poate ascunde un infractor.

Care sa va lase lefteri. Iar banca va ridica din umeri, pentru ca singuri v-ati pus pe tava raufacatorilor.

"Banca spune "dom'le, ok, tu ai gresit foarte mult, nu sunt eu raspunzator pentru banii tai daca tu dai toate datele tale si nu ti le protejezi”, sustine un ofiter DCCO.

Iar asta se aplica si in cazul platilor pe care le faceti pe diferite site-uri.

Browserele moderne va permit sa salvati toate datele personale ale cardurilor dumneavoastra. Un simplu click si deja totul s-a completat si e gata de plata. Partea buna este ca asa aveti o comoditate, partea proasta este ca, in cazul in care folositi o retea care nu este securizata atunci hackerilor, de exemplu, le este foarte usor sa aiba acces la aceste date.

Interesant este ca unii hackeri au ajuns sa-si vanda, exact ca la bursa, serviciile ilegale.

Anton Rog, director CyberInt SRI: "Plata se face de la un automat public, la care poate sa vina oricine si sa depuna bani, bitcoin. Practic nu se poate face niciun fel de legatura cu identitatea."

Asadar, concluzia este simpla: orice mail in care va sunt cerute datele personale bancare este doar o teapa si singurul loc unde ar trebui sa ajunga este cosul de gunoi virtual.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI