Fie ele ambalate sau vrac, maslinele negre trebuie cumparate cu mare atentie, mai ales ca multe dintre ele sunt  colorate artificial cu solutii pe baza de fier. merg de minune cu o multime de preparate sau in salate. In cazul celor verzi sau maro nu exista acest risc.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

„Maslinele negre, din pacate, sunt colorate artificial cu ajutorul a doi stabilizatori de culoare- gluconatul feros si lactatul feros”, explica presedintele Asociatiei Pro Consumator, Costel Stanciu.

Nu e nimic ilegal in colorarea maslinelor cu aditivi ferosi. Atat timp cat nu sunt depasite limitele admise.

„Li se permite producatorilor sa foloseasca cel mult 150 miligrame per kilogram fruct.

Asta inseamna ca dintr-o suta de grame asimilam 15 miligrame de fier, adica necesarul zilnic de fier”, sustine Costel Stanciu, presedinte Asociatia Pro Consumatori.

Exista niste riscuri- sa imbolnavim inima, sa imbolnavim ficatul.

„Cele care nu sunt tratate cu cei doi aditivi sunt zabrcite. Fiind culese la maturitate, fructele au acea forma deshidratata sa-i spunem”, precizeaza Costel Stanciu, presedinte Asociatia Pro Consumatori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si