Timpul petrecut excesiv în făþa televizorului, a tabletei sau a telefonului îi afecteazã grav pe cei mici. Tot mai mulþi suferã de autism virtual, boală celor uitati în fata ecranelor. Medicii trag un semnal de alarma si îi avertizeaza ,pe parinti sa mearga la un control cu copilul, daca acesta nu interactioneaza deloc cu ei.

Deşi par inofensive, desenele animate, jocurile pe telefon sau tabletă pot avea urmări grave asupra copiilor, mai ales în cazul celor care au sub 2 ani. 

Cu cât petrec mai mult timp în faţă ecranelor, cu atât sunt mai predispuşi la autism virtual. O afecţiune nouă, cu care a fost diagnosticat şi băieţelul Anei. Nu înţelegea comportamentul copilului, aşa că a mers cu el şi la psihiatru. A aflat apoi că de vină erau telefonul şi televizorul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La 90 la sută dintre copiii diagnosticaţi cu o formade autism cauza prinicipala sunt televizorul, telefonul sau tabletă.
Medicii îi sfătuiesc să meargă la un control dacă, la un an şi jumătate, copilul nu vorbeşte, nu rapsunde la nume sau nu se joacă.

INTRĂ CARTON
Diagnosticat la timp, autismul virtual poate fi vindecat.

SIMPTOME AUTISM VIRTUAL LA COPII
-nu vorbeşte
-nu răspunde la nume
-nu arată cu degetul
-nu are contact vizual
-nu se joacă
Sursă: Stop Autism Virtual
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si