Close sidebar
Close sidebar

Atentie, parinti, la gadgeturile pe care le dati copiilor. Oficialii europeni avertizeaza ca ceasurile inteligente pot deveni un adevarat pericol

Motivul: aceste dispozitive pot fi localizate cu foarte mare usurinta de hackeri.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Smart-watch-urile sunt extrem de atractive pentru parinti, mai ales cele care au functia de localizare prin GPS. Numai ca, din acelasi motiv, au devenit tinta hackerilor. Organizatia Europeana a Consumatorilor atrage atentia ca ceasurile inteligente au mari probleme de securitate, lucru confirmat si de specialisti.  

BOGDAN BOTEZATU, SPECIALIST AMENINTARI INFORMATICE: In momentul in care cineva preia controlul asupra smartwatch-ului va stii cu cine discutam, ce discutam, cine e in apropierea telefonului.

Practic, oricine va poate monitoriza activitatea, doar prin cateva click-uri. Lucrurile devin si mai serioase, atunci cand vorbim despre cei mici. Securitatea precara a acestora le face usor de accesat de hackeri, care pot avea acces la functiile ceasului. Asta inseamna ca oricine poate sti exact unde se afla copilul dumneavoastra intr-un anumit moment si mai ales...daca este sau nu insotit.

BOGDAN BOTEZATU, SPECIALIST AMENINTARI INFORMATICE: Exista riscul ca acesta sa fie monitorizat.

Niciun parinte nu vrea ca respectivul copil sa fie ascultat de la distanta, de exemplu, sau ca acesta sa fie monitorizat pentru a fi rapit mai taziu.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Germania a decis sa interzica aceste dispozitive, extrem de periculoase.

Pe langa faptul ca ceasurile smart pot fi localizate cu foarte mare usurinta, acestea mai au un defect- microfonul lor poate fi activat de la distanta, iar acest lucru prezinta un pericol pentru purtator, cat si pentru persoanele din jurul sau.  Oricum suntem ascultati si la telefoane, oriunde, si in camere web.

Autoritatile germane recomanda parintilor care au cumparat un astfel de gadget sa-l distruga cat mai repede posibil.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI