Computerul de bord al aeronavei a indicat o problemă la trenul de aterizare. Pentru a aduce avionul la sol, în siguranţă, echipajul de bord a fost nevoit să facă o simulare de aterizare. În cele din urmă totul s-a încheiat cu bine, iar pasagerii nici măcar nu au ştiut ce se întâmplă. Apropiaţii lor au privit întreaga misiune cu sufletul la gură.

Aterizare cu probleme pe aeroportul din Iași

Totul s-a petrecut aproape de miezul nopții când avionul Boeing 737, cu 122 de pasageri la bord, urma să aterizeze pe aeroportul din Iaşi.

La o mie de metri altitudine, computerul de bord a transmis un semnal periculos.

„Senzorul la aeronavă, la tenul de aterizare, a arătat o defecţiune. S-a făcut o încercare de aterizare, verificarea trenului de aterizare.” a transmis directorul aeroportului din Iași, Cătălin Bulgariu.

Avertizare cu probleme pe aeroportul din Iași. Ce nu au aflat pasagerii

Citeste si: Vezi pe cine a ironizat Gigi Becali, iar apoi l-a invitat la nunta fiicei sale

Senzorul avertiza că roata din faţă a avionului nu coboară.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pentru a verifica dacă avertismentul din bord este real, piloţii au fost nevoiţi să simuleze o aterizare.

În permanentă legătură cu turnul de control, echipajul a cerut controlorilor de trafic să le comunice, dacă văd toate roţile trenului de aterizare. După ce au fost informaţi de la sol că totul este în regulă, piloţii au ridicat din nou avionul, au făcut un ocol de câteva minute şi au aterizat în siguranţă.

Ce nu au aflat pasagerii

Dacă pasagerii au fost calmi, în aeroport emoţiile au fost mari.

Rudele şi apropiaţii care-i aşteptau pe cei dragi ştiau adevărul

„A zis că a văzut un vehicul pe pistă.Un motiv invocat pentru a nu crea panică printre pasageri. Unul dintre ei, preşedintele consiliului judeţean Suceava.” a relatat un pasager.

Citeste si: VIDEO| Tarife duble la Uber, în scurt timp. De ce explodează prețurile

„Eu am o aplicaţie, mi-a trimis fii-mea că a făcut o buclă. Şi am întrebat de ce. Am întrebat şi ne-au spus că era o maşină pe pistă.” a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Pe aeroport s-a declanşat codul roşu de intervenţii

Au fost chemate echipaje de salvare din tot judeţul. Peste 20 de maşini de intervenţie şi peste 100 de medici, paramedici, pompieri şi poliţişti au fost trimise lângă pistă.

Avertizare cu probleme pe aeroportul din Iași. Ce nu au aflat pasagerii

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În această noapte aeronava a fost verificată şi computerului de bord i-a fost înlocuit senzorul. La 8:30, dimineaţă, avionul a decolat spre Londra şi chiar acum aterizează aici, pe aeroportul din Iaşi.

Citeste si: Moș Miluță este cel mai viril bărbat din România. La 77 de ani în topul bărbaților virili din lume

În iulie 2018, acelaşi avion a avut probleme la decolare pe aeroportul din Birmingham. Piloţii au uitat să introducă în computerul de bord greutatea combustibilului, adică 12 tone, iar la decolare aeronava a lovit cu coada pista. Deşi protocolul îi obliga să se întoarcă, ei au continuat drumul spre Bucureşti. Ancheta a arătat că 190 de pasageri au fost în pericol. Piloţii au fost concediaţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si