Teodor Parachivescu, șofer Uber: De la 1 noiembrie, prețurile vor crește, iar eu voi aștepta foarte mult timp pentru ca cineva să ma solicite, pentru că vor fi prețuri mari, iar dumneavoastră veți aștepta mai multe minute ca eu să ajung la dumneavoastră! Mobilitatea va avea de suferit, cel puțin din punctul nostru, al șoferilor, pentru că nu sunt mulți care s-au aliniat la reglementare!

Teodor Paraschivescu este șofer pe un astfel de serviciu de transport alternativ de 4 ani și jumătate, adică de la momentul lansării aplicației în România.

Acum lucrează, în medie, 4 ore pe zi. In lunile bune işi sporeşte veniturile si cu 2500 de lei.

Tarife duble la Uber, în scurt timp

Iar temerile soferilor sunt împărtăşite şi de şefii companiilor de ridesharing.

Nicoleta Schroeder, manager Uber România: Suntem ingrijorati daca un mare numar de soferi nu vor reusi sa isi ia licenta. Vorbim de 3-4 licente per individ.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: ”Dacă noua legislaţie ar intra în vigoare mâine, peste jumătate dintre şoferi ar avea conturile blocate”. Anunțul halucinant

De la 1 noiembrie se vor schimba regulile jocului: platformele de ridesharing vor bloca accesul șoferilor care nu au încheiat procesul de licențiere. Faţă de documentele necesare până acum, mai e nevoie de copia conforma a autovehiculului, iar eliberarea ei poate dura si luni de zile.

Catalin Codreanu, președinte Coaliția pentru Economie Digitală: Este posibil ca o parte dintre șoferi să nu reușească să parcurgă toată procedura până la 1 noiembrie. Neputând să facă lucrul ăsta, e obligativitatea platformelor să îi scoată de pe trasee.

Tarife duble la Uber, în scurt timp. Taximetriștii reacționează

În plus, companiile de taximetrie promit schimbări majore pentru clienți pe valul acesta de digitalizare.

Andreea Gurban, reporter Stirile Kanal D: Cu noul dispozitiv, pasagerii pot urmări în timp real costul estimativ al călătoriei și vor putea plăti fie prin aplicație mobilă, fie prin card bancar. Mai mult, celebrele metode de creștere artificială a tarifului nu vor mai avea efect.

Citeste si: VIDEO| Taximetristii reactioneaza dupa ce Guvernul si Uber s-au inteles


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si