Dacă încerci să te pregătești pentru un dezastru natural devastator, un potențial război nuclear sau ziua Apocalipsei, se dovedește că nu trebuie să fii miliardar (sau milionar) pentru a face acest lucru.

Citește și: "Ceasul Apocalipsei" a rămas înghețat în 2024. "Nu înseamnă că lumea este stabilă"

Interesul și cererea pentru buncăre subterane antiatomice a crescut „din ce în ce mai mult” în ultimii ani, potrivit  Fox News.

Au început să apară și variantele low-cost de buncăre anti-nucleare.

„Nouăzeci și cinci la sută dintre clienți își doresc un buncăr pentru un război nuclear, adică al treilea război mondial”, a spus un expert consultat de Fox News.

Cât costă cel mai ieftin un buncăr antiatomic 

O companie americană construiește buncăre pentru orice tip de buzunar.

„Clienții noștri sunt de oriunde, de la clasa de mijloc până la oameni destul de bogați”, a declarat fondatorul și președintele USA Bunker Company, Todd Stump.

„Ne adresăm oamenilor destul de normali, din clasa muncitoare, cu picioarele pe pământ, care vor doar niște elemente suplimentare de protecție.”

Compania americană oferă buncăre subterane „simple”, care încep de la 21.000 de dolari, dar au și proiecte în „cerul este limita” din punct de vedere al costului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Cel mai scump pe care l-am făcut valorează câteva sute de mii dolari”, a remarcat Stump. „Media este de la 90.000 la 120.000 de dolari.”

Cum arată buncărul antinuclear al lui Mark Zuckerberg

Recent, adăposturile subterane au fost subiecte de știri deoarece fondatorul și CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, își construiește un buncăr extravagant la casa lui de aproape 200 de milioane de dolari din Hawaii.

Surse ale dezvoltatorilor au declarat pentru Wired că buncărul se va întinde pe 5.000 de metri pătrați și va fi situat sub pământ între cele două clădiri principale ale proprietății.

Compania americană condusă de Stump a lansat recent un proiect situat într-un lanț muntos din zona de vest a Americii.

„Vorbim de la 10.000 de metri în sus, complet în afara rețelei, drumuri de munte abrupte, spațiu de lucru limitat. Am făcut un buncăr destul de mare în zona stâncoasă, unele camioane aproape că nu au putut ajunge în locație”, a spus Stump, veteran și fost polițist.

Locul unde Mark Zuckerberg își construiește buncărul

Locul unde Mark Zuckerberg își construiește buncărul

Buncăr antiatomic cu piscină inclusă

Cele mai simple buncăre sunt echipate cu ceea ce are nevoie cineva pentru susținerea vieții, în timp ce adăposturile mai luxoase pot include piscină.

Un adăpost mediu este construit pentru o familie de patru persoane și le poate asigura supraviețuirea „luni de zile”.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În timp ce proviziile sunt limitate, există spațiu suplimentar de depozitare sub buncăr pentru alimente și alte necesități.

Buncărele individuale pot fi, de asemenea, conectate pentru a crea sisteme subterane mai mari pentru grupuri de oameni.

„La un buncăr este foarte important modul în care a fost configurat. Și, desigur, despre câți bani investești în el. Trebuie aprovizionat cu mâncare, apă. Apoi, oamenii trebuie să găsească o soluție pentru gestiunea deșeurilor și, mai important decât orice, trebuie să-și asigure sănătatea mentală”, a explicat Stump.

Inauntru buncar antiatomic

Inauntru buncar antiatomic

[Sursa foto: Fox News]

„Nu cred că mulți oameni, clienții cu care vorbesc, iau cu adevărat în calcul aspectul mental. Oricine poate spune: „Da, voi sta acolo trei săptămâni, a continuat el, dar dacă nu ai mai făcut asta până acum, nu știi la ce să te aștepți.”

Printre clienții USA Bunker Company se numără oficiali guvernamentali și de la Casa Albă.

Alți clienți caută protecție împotriva dezastrelor naturale, cum ar fi tornadele sau accidentele, deraierea unor trenuri cu substanțe toxice, așa cum s-a întâmplat anul trecut în Palestina de Est, dar majoritatea clienților sunt preocupați de probabilitatea unui război nuclear.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si