Aproximativ 75 de crocodili au fugit în sălbăticie când un lac din Maoming, provincia Guangdong s-a revărsat peste ferma unde animalele erau închise.

În timp ce unii dintre crocodili au fost recapturați, autoritățile locale i-au împușcat sau electrocutat pe alții „din motive de siguranță”, transmite BBC News.

Citește și: Destin tragic pentru un pescar brazilian. Bărbatul a fost mâncat de viu de pirahna. Soția sa a reușit să scape cu viață

Presa de stat chineză relatează că opt reptile au fost recuperate până acum, dar alte zeci sunt în libertate.

Locuitorii satelor din apropiere au fost avertizați să stea acasă până când pericolul dispare.

Furtună tropicală în China. Șapte oameni au murit 

Taifunul Haikui se răspândește în Asia de Sud de mai bine de o săptămână, afectând China, Hong Kong, Taiwan și Japonia.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Șapte persoane au fost ucise și alte trei sunt date dispărute în sudul Chinei în urma taifunului- acum degradat la stadiul de furtună tropicală- care a provocat alunecări de teren și inundații.

Zeci de răniți a provocat taifunul Haikui și în Taiwan. 

crocodili maoming

Au evadat 75 de crocodili dintr-o fermă din Maoming

Crocodilii dispăruți au aproape 3 metri lungime

Șaizeci și nouă de crocodili adulți și șase crocodili tineri au scăpat în urma inundațiilor, potrivit Biroului de management al urgențelor din Maoming.

Nu au fost raportate victime, dar oficialii au recunoscut că unele dintre reptile sunt încă în apele adânci ale lacului. Serviciile de urgență au folosit echipamente cu sonar pentru a le găsi.â

„În prezent situația este sub control, dar numărul crocodililor care au scăpat este cam mare”, a declarat un membru al personalului de la biroul de urgență al districtului.

Majoritatea crocodililor recapturați au fost împușcați, a declarat un pompier pentru presa chineză.
Potrivit primelor informații, ar fi vorba de crocodili siamezi; acestea sunt reptile de apă dulce care pot crește până la aproximativ 3 m lungime, potrivit Crocodiles of the World.

Greutatea medie a crocodililor adulți care au fost capturați este de aproximativ 75 kg și măsoară mai mult de 2 m lungime, a spus pompierul.

Localitatea Maoming din provincia Guangdong găzduiește o serie de ferme de crocodili. Sunt crescuți atât pentru pielea lor, cât și pentru carne.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si