Au fost aprinse luminițele de Crăciun în Capitală, cu o zi înainte de intrarea în luna cadourilor. 

Este vorba de 3 milioane de beculeţe LED pe toate echipamentele stradale care sunt amplasate pe bulevardele principale ale Municipiului Bucureşti.

Citește și: Cel mai frumos brad de Crăciun din Europa se află în România. Unde îl puteți vizita?

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a deschis oficial, joi seara, și Târgul de Crăciun din București 2023, în Piața Constituției.

”Am deschis oficial Târgul de Crăciun Bucureşti, organizat în Piaţa Constituţiei.În acelaşi timp, au fost aprinse luminile festive în toată Capitala. Copiii sunt aşteptaţi la Casa lui Moş Crăciun, un loc de poveste în care spiriduşii îi vor ajuta să-şi realizeze propriile scrisori cu dorinţele de Crăciun”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Tot aici sunt pregătite şi ateliere de creaţie pentru cei mici, iar Moş Crăciun soseşte pe 15 decembrie, unde va rămâne până pe 24 decembrie.

Primarul Capitalei a adăugat că vor fi concerte, fiind pregătită şi Casa lui Moş Crăciun. Moş Crăciun va veni pe 15 decembrie, însă aşteaptă scrisori în Casa lui Moş Crăciun, a precizat edilul general.

La Târgul de Crăciun din București sunt şi activităţi pentru copii, precum şi meşteşugari care vând diverse produse, cât şi mâncare tradiţională şi internaţională, începând de la fasole cu cârnaţi încolo.

luminite craciun bucuresti

Au fost aprinse luminițele de Crăciun în Capitală

[Sursa foto: Facebook]

targul de craciun 2023

Au fost aprinse luminițele de Crăciun în Capitală

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Au fost aprinse luminițele de Crăciun în Capitală

Au fost aprinse luminițele de Crăciun în Capitală

[Sursa foto: Facebook]

Iluminatul festiv din Capitală costă anul acesta 7 de milioane de lei, sumă pe care Primăria avea de gând să o plătească pentru luminițele de Crăciun.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi seara că au fost cumpărate instalaţii în valoare de 5 milioane de lei, iar instalarea a costat aproximativ 2 milioane de lei.

Pentru a face economii, PMB intenționează să stingă luminițele în fiecare noapte după ora 1.00.

Luminițele de Crăciun au fost montate și aprinse pe marile artere ale Capitalei: bd. Magheru, bd. Bălcescu, Calea Victoriei, bd. Aviatorilor, bd. Ic Brătianu, Piața Romană, Piața Charles de Gaulle, bd.Constantin Prezan, Piața Victoriei. 

Ziua Naţională a României- 1 Decembrie, Sfântul Nicolae, Ajunul şi cele două zile de Crăciun, precum şi weekend-urile vor fi sărbătorite prin concerte susţinute de ansambluri, artişti de renume, trupe îndrăgite, precum şi prin activităţi speciale organizate împreună cu partenerii Târgului de Crăciun Bucureşti.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

În fiecare sfârşit de săptămână, pe scena evenimentului, începând cu ora 12,00, vor fi prezentate piese de teatru pentru cei mici.

Cu o suprafaţă de peste 100 de metri pătraţi, decorată şi pictată manual, Casa lui Moş Crăciun îi aşteaptă pe copii, pe tot parcursul evenimentului, pentru a-şi pune în cuvinte, desene şi scrisori, cele mai sincere dorinţe.

Iluminatul festiv din Capitală şi luminile din Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei au fost aprinse, joi, de trei elevi care au luat medalii de aur în acest an la Olimpiada Internaţională de Matematică din Japonia.

Nicuşor Dan s-a întâlnit miercuri, la sediul PMB, cu cei trei olimpici: Andrei Chiriţă, David Anghel şi Pavel Ciurea. Ei au fost însoţiţi de coordonatorul lor, conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti.

luminite craciun capitala 2023

Iluminatul festiv din Capitală, aprinse de trei elevi medaliați de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică din Japonia.

[Sursa foto: Facebook / Nicusor Dan]

Luminite in Bucuresti, decembrie 2023

Luminite in Bucuresti, decembrie 2023

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si