Klaus Iohannis a promulgat vineri mai multe proiecte de lege, printre care aprogarea legii din 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor.

Un alt decret semnat vineri de Klaus Iohannis se referă la promulgarea Legii pentru simplificarea și debirocratizarea transferului de părți sociale și a vărsării capitalului social, care modifică legea societăților comerciale.

Citeste si: Cutremur puternic de 6,6 grade pe scara Richter. Ce anunță seismologii

Lege promulgată de Klaus Iohannis

Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 aduce mai multe modificări: elevii din învăţământul preuniversitar acreditat sau autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Este vorba de transportul local şi judeţean, rutier, naval, cu metroul, precum şi feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic. În vederea asigurării gratuităţii, decontarea cheltuielilor se face de la bugetul de stat prin transfer către unităţile administrativ-teritoriale.

"Gratuitatea este asigurată de către autorităţile administraţiei publice locale, prin subvenţionarea operatorului de transport conform Legii serviciilor publice de transport persoane în unităţile administrativ-teritoriale 92/2007", se spune în legea promulgată de Iohannis.

Elevii au dreptul la decontarea cheltuielilor cu transportul de interes public desfăşurat în alte condiţii decât sub forma unui serviciu public. Decontarea se va realiza de către unitatea de învăţământ, mai prevede legea.

Klaus Iohannis a depus vineri o coroană de flori în memoria victimelor de la Colectiv

Șeful statului a mai semnat azi și decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea art.

1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul București (PL-x 11/05.02.2020).

Sursa: Presidency.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si