Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunţat, marţi, că ”americanii au venit”, el precizând că peste 100 de soldaţi americani, cei mai mulți specialişti, se află deja în ţara noastră pentru a pregăti încartiruirea acestor militari, urmând să sosească ulterior şi restul trupelor.

Citeste si: Exerciții militare fără precedent în Europa. Zgomot de arme în Marea Mediterană și în Ucraina

Peste 1000 de soldați americani, relocați din Germania în România

Liderul de la Casa Albă a decis să trimită 2.000 de soldați aflați în garnizoana Fort Bragg din Carolina de Nord în Polonia și Germania, iar 1.000 de soldați americani din escadronul de infanterie Stryker aflat în Germania vor fi relocați în România.

Acestre mutări sunt menite să întărească flancul NATO aflat în apropierea granițelor cu Rusia. Kremlinul interpretează aceste mutări de trupe SUA ca fiind noi dovezi ale intenției de a împinge Rusia într-un conflict militar.

Citeste si: Joe Biden, un nou avertisment pentru Rusia. Ce se întâmplă dacă tancurile lui Putin trec graniţa cu Ucraina

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

1.000 de soldați americani din escadronul de infanterie Stryker aflat în Germania vor fi relocați în România.

[Sursa foto: Twitter]

Ministrul Apărării de la București: ”Nu va dura mult până vor veni şi restul trupelor”

”În acest moment, americanii au sosit, ca să spun aşa, ca un fel de titlu pe care dumneavoastră îl daţi întotdeauna. Au venit deja pentru pregătiri, peste 100 de soldaţi americani, specialişti, care pregătesc această încartiruire”, a spus ministrul Vasile Dîncu, citat de Agerpres. 

Ministrul Apărării a dat asigurări că suntem pregătiţi din perspectivă logistică, pentru sosirea acestor soldaţi americani.

”Nu va dura mult până vor veni şi restul trupelor”, a mai spus Vasile Dîncu, precizând că vor informa asupra detaliilor şi a locurilor unde vor fi încartiruiţi.

Vasile Dîncu a mai precizat că nu este un singur loc unde aceşti soldaţi americani vor sta, în România.

1.000 de soldați americani din escadronul de infanterie Stryker aflat în Germania vor fi relocați în România.

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si