Suntem în Calacea, judeţul Timiş. Una dintre comunele privilegiate, dacă ne uităm la căminul cultural construit cu nu mai puţin de 300.000 de euro. Despre minunea care a apărut chiar peste drum de casa lui ne vorbeşte domnul Ion. Se bucura că autorităţile construiesc pe uliţe, numai că el are alte dureri.
Căminul a fost construit pentru că localnicii nu mai aveau unde să își facă nunțile
"Mai e nevoie e de canalizare la toată lumea. Nu aveți canalizare, dar aveți camin cultural. Da, de nota 4. Erau bune să fie amândouă, dar cu conducerea asta cine să facă."
Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D: "Aici la Calacea trecerea de la tradițional la modern se face în doar câțiva pași.
Impozanta clădire are 700 de m pătrați și o capacitatea de aproximativ 250 de locuri."
Citeste si: Horoscop 26 august 2022. Nimic nu le merge bine acestor două zodii
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Căminul a fost construit în urma cu 6 ani, pentru că localnicii nu mai aveau unde să îşi facă nunțile și botezurile.
Oamenii trebuie să plătească o chirie de 1000 de lei
Între timp, scările clădirii au început să se degradeze, dar autoritățile au deja în plan să le schimbe. Nici gând însă de implementarea proiectului de canalizare.
Citeste si: VIDEO- Fiecare persoană va avea propriul ei cod poștal. Anunțul a fost făcut de Poșta Română
"A venit constructorul și a zis că va face. Nu e în garanție, dar voi face, nu trebuie să plătim că nu e mult. Am ales acest proiect, mi-a plăcut, hai să facem altfel...mi-au zis că e prea futurist și am zis că de ce nu." Așa că oamenilor nu le rămâne decât să se bucure de investiție.
Citeste si: VIDEO| Mai mulți copii sunt obligați să cerșească pe străzile din stațiunea Costinești
Ca să organizeze un eveniment în căminul cultural, oamenii trebuie să plătească o chirie de 1000 de lei. Locul are mese, scaune, bucătarie complet utilată ți sisteme de încălzire sau răcire a spațiului.