Close sidebar
Close sidebar

Autorităţile italiene au salvat peste 600 de migranţi din apele Mării Mediterane

Marina Italiei a anunţat vineri că 603 migranţi au fost salvaţi din apele Mării Mediterane, în zona curprinsă între costele siciliene şi nordul Africii, transmite DPA.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Trei ambarcaţiuni ale pazei de coastă au interceptat şase bărci gonflabile cu migranţi şi au lansat o operaţiune pentru salvarea acestora.

Condiţiile meteo favorabile au dus la majorarea fluxului migratoriu care se îndreaptă spre coastele italiene, ca urmare a închiderii rutei migratorii dinspre teritoriul turc spre insulele elene.

Doar joi, paza de coastă italiană a recuperat 1.095 de migranţi.

Între timp, Comisia Europeană a acordat un ajutor financiar adiţional pentru Italia şi Grecia, statele care se confruntă cu cel mai mare influx de migranţi.

Atena a primit 7.3 milioane de euro pentru cazarea migranţilor şi acordarea de ajutor medical celor care ajung pe insulele elene. De asemenea, 500.000 de euro vor fi destinaţi modernizării sistemului de canalizare şi alimentare cu apă de la centrul de migranţi Samos.

În schimb, Italia a primit fonduri europene de 2.2 milioane de euro pentru paza de coastă, dar şi pentru asigurarea hranei migranţilor salvaţi din apele Mării Mediterane.



Peste 251.000 de migranţi au ajuns pe coastele europene de la începutul acestui an, dintre care 161.729 de migranţi pe insulele elene. Peste 3.000 de persoane şi-au pierdut viaţa sau au dispărut în încercarea de a ajunge în statele europene.

Foto: en.protothema.gr

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI