Barbatul care a comis atacul, James Hodgkinson, in varsta de 66 de ani, din Belleville, in Illinois, a fost impuscat mortal de politisti dupa ce a deschis focul, au anuntat autoritatile.

Hodgkinson avea o ”problema cu gestionarea furiei”, a declarat agentul special Tim Slater, care conduce biroul de teren al FBI la Washington. El era prezent pe retele de socializare ca sustinator al lui Bernie Sanders si un antirepublican.

Ancheta este in curs, iar politia analizeaza probe de la fata locului, au anuntat autoritatile.

Slater- care nu a dezvaluit numele de pe lista si nici partidele din care provin- a precizat ca lista nu a furnizat informatii noi, dar a precizat ca Hodgkinson a facut cautari onlide cu privire la doi dintre ei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

FBI a anuntat intr-un comunicat ca Hodgkinson a fotografiat Eugene Simpson Stadium Park, scena atacului, la jumatatea lui aprilie.

In aceasta faza a anchetei, FBI nu crede ca aceste fotografii au reprezentat o supraveghere a unei eventuale tinte, insa precizeaza in comunicat ca ancheteaza in continuare cu privire la activitatile recente ale atacatorului.

Surse in domeniul aplicarii legii declarau saptamana trecuta pentru CNN ca o lista cu nume- inclusiv de republicani- a fost gasita asupra atacatorului.

Reprezentantul Mo Brooks, al carui nume se afla pe lista si care se afla pe teren, nu a fost vizat in atac.

Sursele citate precizau atunci ca era neclar daca era o lista de asasinate.

Niciunul dintre raniti nu se afla pe lista, preciza o sursa.

Reprezentantul Steve Scalise a fost singurul congresmen ranit in atac.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si