Close sidebar
Close sidebar

Autostrăzi doar pe hârtie. Proiectul autostrăzii Pitești Sibiu, o adevărată capodoperă pe foaie

Avem cei mai putini kilometri de autostrada din Europa, raportat la suprafata tarii, dar macar stim sa visam cu ochii deschisi. Cel mai recent document emis de Agentia Nationala de Protectia Mediului arata ca autostrada Sibiu-Pitesti va fi o adevarata opera in materie de drumuri cu tuneluri, garduri, viaducte si pasaje prin munti. Soferii nu par insa prea increzatori.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe hartie, autostrada Sibiu-Pitesti, intrece orice asteptare! 71 de poduri, 9 tuneluri, 58 de viaducte, 10 pasaje si 8 noduri rutiere ar putea fi construite pe soseaua de mare viteza care va insuma 122 de kilometri.

Proiectul revolutionar promite sa rezolve, in acelasi timp, problema ursilor care mor in bataia farurilor. Pe anumite tronsoane, vor fi montate garduri ranforsate inalte de 3 metri.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Autostrada ar urma sa preia o mare parte din traficul de pe Valea Oltului. Potrivit acordului de mediu, soseaua va avea o latime de 26 de metri. Pe o portiune de 10 kilometri in zona Defileului Oltului, drumul de mare viteza va avea insa 23,5 m latime.

Autostrada este impartita in 5 loturi, iar tronsoanele aflate la capetele acesteia, respectiv loturile 1 si 5, au fost scoase la licitatie in vara anului 2017.

Soferii nu sunt insa prea increzatori ca vor circula pe drumul de mare viteza vreodata! Lucrarile la autostada Sibiu-Pitesti ar putea incepe cel mai devreme in 2020.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI