Close sidebar
Close sidebar

Avalanșă în Munţii Himalaya: cel puţin 19 morţi şi 10 persoane dispărute

Cel puțin 19 persoane au murit, iar alte 10 sunt dispărute în urma unei avalanșe ce a avut loc în Munții Himalaya, India.

Diana Bostan,

Munții Himalaya

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un grup de 34 de alpiniști, format din elevi, dar și instructori, de la Institutul de alpinism Nehru, a fost cuprins de o avalanșă în apropierea vârfului Muntelui Draupadi ka Danda-II.

Avalanșă în Munții Himalaya

”Au fost găsite nouăsprezece cadavre. Zece persoane sunt încă dispărute. Operaţiunile de salvare au fost reluate în această zi, dar sunt condiţionate de vreme. Vremea e rea”, a declarat Ridhim Aggarwal, de la agenţia de dezastre din Uttarakhand.

Citeste si: Cel puțin 10 morți și 18 dispăruți într-o avalanșă, în Himalaya

Autoritățile au intervenit, iar o stație de aterizare a elicopterelor a fost instalată unde a avut loc avalanșa.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

”Eram la 50 sau 100 de metri de vârf cu instructorii în faţa noastră, când deodată o avalanşă ne-a lovit şi ne-a luat pe toţi”, a declarat joi Sunil Lalwani, citat de cotidianul Hindustan Times.

Cel puțin 19 persoane au decedat 

”S-a întâmplat în câteva secunde şi am fost aruncaţi într-o prăpastie. Am reuşit, cumva, să respirăm(...) Datorită lor (n.r. instructorilor) suntem în viaţă astăzi”, a mai spus el.

Citeste si: Topul celor mai mari tragedii montane din istorie. Una dintre cele mai mari tragedii s-a produs în România

În cursul acestui an mai mulți alpiniști cunoscuți și-au pierdut viața în Munții Himalaya. Printre aceștia se numără veteranul alpinist Savita Kanswal, dar și schioarea americană Hilaree Nelson.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI