Ca sa nu moara de plictiseala, satenii se plimba cu caii pe ulita si joaca biliard cu cozile de la maturi. Doar nu erau sa le foloseasca la curatenie.

Citeste si: Ministrul Sănătății intervine în cazul medicului fals de la Spitalul Județean Ilfov! "Vom face plângere penală"

Bun venit in Dobromir- comuna unde satenii fara munca se plimba toata ziua pe ulite.

Din sute de asistati social se remarca acest barbat pe nume Ali. Poarta un sacou crem, camasa si pulover kaki, iar in picioare are cizme de cauciuc.

Cum prin zona nu sunt locuri de munca in domeniul modei, omul isi pierde vremea cum stie mai bine.

Ali n-ar putea sa munceasca nici daca ar vrea, spune el. "Am piciorul acesta oparit cu apa fierbinte. Il misc putin", spune barbatul

Citeste si: Tu știi cât de bune sunt dietele cu sucuri de pe net? Vezi ce spun specialiștii și ce recomandări fac în acest sens

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In toata comuna, satenii care traiesc din banii de la stat se impart in doua categorii: bolnavii diagnosticati si cei inchipuiti.

"Ma doare picioarele. De la mijloc. Am infectie la rinichi, chist. E dar munca trebuie la mine? Sunt batrana!", ne transmite cu zambetul pe buze o femeie care se indreapta spre medic sa isi faca o injectie.

Citeste si: Cine a castigat jocul special de aseara? Echipa invingatoare, o excursie intr-o destinatie exotica memorabila

La singurul bar din localitate isi fac veacul cei care vor sa se relaxeze. Acest domn, de pilda, e obosit caci s-a intors recent din Spania. "Cu trabajo am lucrat acolo, dar aici nu e trabajo. Aici, lumea se apuca de furat ca nu e de munca", spune si acesta.

In comuna e drept ca nu exista angajati, dar nici locuri de munca disponbiile.

In Dobromir nici maturatorii nu-si gasesc de munca, asa ca aici matura e folosita pe post de tac pentru billiard

"Sunt 3.200 de locuitori, dinte acestia 300 de dosare de ajutor social, beneficairi de alocatii majoritatea care au copiii. La noi in comuna nu sunt locuri de munca", spune primarul.

Si in Ghindeni, Galati, e o situatie similara!

Si la Galati exista o comuna unde din 5000 de persoane, 1800 sunt asistati social.  Ionel si sotia lui traiesc din mila statului de 9 ani. "Eu am multe probleme: AMENIE, tensiune, diabet. Este foarte greu", spune femeia.

Nici cei care nu sunt bolnavi nu se grabesc sa se angajeze. "Nu am fost la control. Eu as putea sa muncesc, dar nu am unde", spune necajita aceasta femeie.

In Romania, familiile de asistati social pot primi lunar de la stat pana la 527 de lei.

Citeste si: Ninsori în jumătate de țară. Cum va fi vremea, în următoarele ore, în Capitală

Citeste si: Ninsori în jumătate de țară. Cum va fi vremea, în următoarele ore, în Capitală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si