Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut declarații de presă în urma scandalului uriaș de la Școala nr. 3 "Nicolae Titulescu" din București, unde un elev de doar 8 ani a fost supus unor abuzuri sexuale din parte unor elevi mai mari.

Citește și: VIDEO- Ministrul Educației a deschis o anchetă în cazul copilului agresat în toaleta școlii. Mama elevului: "Să vă spun ce mi-a zis copilul? Nu pot!"

UPDATE. Ligia Deca a fost chemată de urgență la Guvern, de premierul Marcel Ciolacu, pentru a da explicații cu privire la cazurile de abuz petrecute la Școala n.3 din Capitală.

UPDATE. Directoarea unității de învățământ va fi demisă în cursul zilei de marți, transmit surse guvernamentale citate de Stirile Kanal D.

"Aș vrea să spun că trebuie să avem o toleranță zero față de agresivitatea în școală. Una dintre principalele misiuni ale conducerii școlii este asigurarea unui climat de siguranță atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice", a declarat Ligia Deca.

"Au fost mai multe abateri de la procedură", acuză ministrul Educației

Ministrul Educației a precizat că a trimit corpul de control al ministrului la Școala nr. 3 "Nicolae Titulescu" din București și că reportul preliminar al Inspectoratului Școlar București arată o serie de abateri de la procedura privind prevenția agresivității în școli.

Ministrul spune că a aflat din presă de cazurile de abuz sexual din școala aflată în centrul Capitalei.

"Imediat ce am fost notificați am discutat cu Inspectoratul Școlar al municipiului București care a fost în control la fața locului și ne-a remis un raport în această dimineață".

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ministrul a declarat că a trimis corpul de control la școala vizată pentru a se asigura că "toate procedurile cu privire la prevenirea și adrsarea cazurilor de agresivitate în școli sunt respectate".

Referitor la raportul primit de la Isnpectoratul Școlar, Ligia Deca a explicat că există "o serie întreagă de constatări legate de neinformarea unor entități care trbuie informate în astfel de cazuri, de exemplu Consiliul de Administrație al școlii sau comisia care se ocupă de cazurile de agresivitate".

Ligia Deca: "Am aflat din presă despre acest caz"

Corpul de Control va merge nu doar la școală, ci și la Inspectoratul școlar, a precizat ministrul Educației.

"Ministerul Educației nu a fost notificat de școală sau de Inspectorat, am aflat din presă", a mai spus Ligia Deca. Oficialul a arătat că vrea să vadă nu doar ce s-a întâmplat în școală, ci și din punctul de vedere al comunicării școlii cu alte entități responsabile.

Orice sesizare privind un caz de agresivitate în școală, indiferent că vine de la un părinte sau un copil, trebuie tratat foarte în serios, consideră Ligia Deca.

"Indiferent că se confirmă sau nu, trebuie parcurse toate etapele din procedura privind prevenirea agresivitații, procedură care era în vigoare în luna decembrie", a completat ministrul de resort.

Ce sancțiuni riscă conducerea școlii

"Avem o procedură care cuprinde toate obligațiile conducerii școlii, iar corpul de control al ministerului va documenta în ce măsură aceste proceduri au fost respectate.

Cei responsabili vor suporta toate rigorile legii, dacă noi constatăm că a fost încălcată procedura. Trebuie să avem toleranță zero, pentru că siguranța copiilor este primordială", a precizat Ligia Deca.

Ministrul Educației a adăugat că nu există în legislație o prevedere care să vizeze clauze de tăcere sau confidențiaitate din partea părinților în contractele educaționale cu școala.

La întreabarea juranliștilor "Cine o ține în brațe pe doamna directoare?", ministrul Ligia Deca a răspuns:

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Înainte de a putea lua măsuri de sancționare, trebuie să avem un raport care să documenteze toate încălcările legislației. Din momentul în care îl vom avea vom putea lua toate măsurile legale. Este absolut normal ca toți cei care au greșit să suporte rigorile legii."

Directoarea școlii nr. 3 din București, explicații scandaloase

Directoarea școlii din București, în care un elev a fost abuzat de două ori a dat explicații scandaloase. Aceasta i-a spus mamei copilului că nu putea face anchetă în vacanță, potrivit Antena 3.

Directoarea adjunctă a școlii a transmis presei că, vizavi de primul caz de abuz, a fost sesizat Inspectoratul. Se pare însă că atât inspectorul general, cât şi ministrul secretar de stat au spus că ei nu au fost sesizaţi și nu ştiau despre acest caz.

Zeci de părinți au protestat luni în faţa școlii nr. 3 Nicolae Titulescu și spun că se tem pentru copiii lor, după ce au apărut informații că un elev de 8 ani ar fi fost abuzat în toaletă.
Mama băiatului acuză conducerea că nu a intervenit, a ascuns cazul, iar copilul a fost agresat și a doua oară.

Băiatul ar fi fost abuzat prima dată în luna mai 2022, în toaleta școlii. Pe atunci avea doar 8 ani, iar agresorul 11 ani. Mama victimei acuză conducerea școlii că nu a luat nicio măsură și ar fi refuzat să primească sesizarea, iar cazul de abuz sexual s-a repetat în decembrie 2023!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si