Close sidebar
Close sidebar

Avertismentul medicilor cu privire la bronșiolită: „Lucrurile chiar sunt serioase”

Semnal de alarmă privind bronșiolita. Mihai Craiu, unul dintre cei mai cunoscuți pediatri din România, avertizează că vine cel mai mare val de bronșiolite din ultimii zece ani.

Diana Puiu,

Avertismentul medicilor cu privire la bronșiolită: „Lucrurile chiar sunt serioase”

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

 

Medicul Mihai Craiu avertizează cu privire la cel mai mare val de bronșiolite din ultimul deceniu. Explozia de cazuri este așteptată la începutul lunii decembrie.

„E o cohortă mult mai mare de copii care pot fi îmbolnăviți. Avem un mic decalaj epidemiologic, de circa două săptămâni, adică la noi cel mai spectaculos o să fie încolo, către Moș Nicolae”, a spus Mihai Craiu.

Citește și: Val de pneumonii și boli respiratorii la copii: „Ne confruntăm cu o patologie absolut neobişnuită pentru luna septembrie”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Bronșiolita este o infecție pulmonară întâlnită la copiii mici, care se manifestă prin inflamarea căilor respiratorii. Aceasta începe cu o răceală caracterizat prin tuse și respirație ușor șuierătoare.

Citește și: Bilanț coronavirus 16 noiembrie: 429 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Bilanț coronavirus 16 noiembrie: 429 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Ministerul Sănătății a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 429 de cazuri noi de COVID-19, cu 61 mai puţine decât în ziua precedentă.

”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 429 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2(  COVID – 19), cu 61 mai puţine faţă de ziua anterioară.

108 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare", a transmis miercuri MS. 

Citește și:  VIDEO- Un medic român face un avertisment cu privire la valul de bronșite: „A început valul de bronșiolite, de 3 ori mai mare decât anul trecut. E cel mai mare din ultimii 10 ani”

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu  COVID-19  este de 575, cu 94 mai puţine faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 87 persoane, cu 5 mai puţine faţă de ziua anterioară. Din cei 87 pacienţi internaţi la ATI, 76 sunt nevaccinaţi.

Citește și: Val de pneumonii și boli respiratorii la copii: „Ne confruntăm cu o patologie absolut neobişnuită pentru luna septembrie”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI