Close sidebar
Close sidebar

Avertismentul tulburător al cercetătorilor. Cum poate afecta COVID-19 creierul uman

Încă de la îceputul pandemiei de coronavirus, oamenii de știință din mai multe țări au încercat să găsească răspunsuri și metode în a desluși și a dezvălui lumii misterul din spatele noului coronavirus. Însă de aproape 9 luni, ne confruntăm cu virusul SARS-COV-2 care a rămas în continuare o enigmă chiar și pentru cei mai buni specialiști din domeniul sanitar.

Alina Raducu,

Avertismentul tulburător al cercetătorilor. Cum poate afecta COVID-19 creierul uman

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Citeste si: Zi decisivă pentru fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Procurorii DNA cer ridicarea imunității

Ce afecțiuni mai poate provoca COVID-19

Fiecare descoperire ne apropie și mai mult de inamicul care ne provoacă afecțiuni și cu care ne confruntăm încă de la începutul anului. Studiile efectuate recent au arătat că agentul patogen al COVID-19, care își are originea în China poate afecta în moduri extrem de grave funcţionarea creierului uman.

Această concluzie a fost luată după ce mai mulţi pacienţi infectaţi au acuzat serioase tulburări neurologice. Singura veste bună este că un procent foarte mic de bolnavi se confruntă, conform medicilor, cu astfel de afecțiuni.

Citeste si: OMS, avertisment pentru Europa: "Boala poate intra într-o zonă și mai întunecată"

În ce măsură poate afecta COVID-19 creierul uman

Speculațiile au apărut încă din luna martie, când un bărbat internat într-un spital din Israel cu tuse seacă şi fără miros a făcut febră şi a început să manifeste o stare continuă de oboseală. După trei zile de supraveghere medicală a fost trimis în carantină la domiciliu, dar după aceea starea sa avea să se înrăutățească.

Pacientul a constatat că scrisul de mână i s-a schimbat total, devenind mai mic, înclinat diferit şi aproape imposibil de descifrat. În scurt timp au început să apară dificultăţi serioase în vorbire care îl împiedicau să fie fluent sau să scrie un mesaj pe telefon.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Totodată, mâna dreaptă a început să-i tremure incontrolabil, așa că a ajuns din nou pe mâna medicilor, dar la secţia de neurologie. După o serie de teste s-a ajuns la concluzia că suferea de Parkinson, boală apărută la două luni după ce fusese depistat pozitiv cu Covid-19.

Medicii din întreaga lume au mai observat faptul că COVID-19 este deseori însoţit, pe lângă dificultăţi în respiraţie şi tuse, de o gamă largă de afecţiuni care afectează creierul, de la delir până la accident vascular cerebral şi chiar Parkinson.

În Marea Britanie a luat ființă un comitet în cadrul căruia erau studiate rapoartele medicale ale pacienţilor infectaţi care au suferit tulburări neurologice. „A trebuit să ne întâlnim săptămânal din cauza numărului foarte mare de cazuri cu probleme neurologice”, a declarat medicul Hadi Manji, membru al comitetului.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Unii pacienţii care au suferit accidente vasculare cerebrale ori inflamări ale creierului se recuperează complet, dar mulţi sunt lăsaţi cu anumite dizabilităţi reziduale. Nu doar bătrânii sunt afectaţi”, a mai adăugat medicul.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI