Începutul lunii august aduce o vreme capricioasă în România. Țara se împarte între perioade caniculare și avertizări meteo de ploi și vijelii.

Exact ca la începutul sezonului cald, și acum, în august, avem parte de zile extrem de călduroase, dar și de zile tomnatice, am putea spune.

meteo

Inundații

[Sursa foto: Pexels]

Avertizare cod galben 

Concret, începem săptămâna cu instabilitatea atmosferica, iar la final va veni canicula iar. Până atunci, însă, meteorologii anunță intrarea în vigoare a unui nou cod galben de ploi și vijelii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

De luni, ora 18.00 până marți la ora 10.00, mai multe județe din țară intră sub avertizare cod galben.

Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Brașov, Covasna, Harghita, Bacău, Neamț, Suceava și Botoșani sunt zonele vizate de vremea rea, la fel și partea de sud-est a țării, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

De asemenea, trebuie specificat faptul că în acest interval de timp, cantitățile de apă vor fi de 15- 25 l/mp și izolat de peste 30- 40 l/mp.

Nici Bucureștiul nu scapă de vremea instabilă. Maximele nu vor depăși 30 de grade Celsius, minimele vor fi cuprinse între 17-20 de grade, iar de luni de la ora 18.00 până marți la ora 10.00, cerul va fi temporar noros, iar din a doua parte a nopții vor fi posibile averse și descărcări electrice. În tot acest timp, vântul va sufla slab și moderat.

meteo

Hartă meteo

[Sursa foto: observatornews.ro. ]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si