Conform anunțului meteorologilor, sâmbătă, de la ora 12.00 până la ora 22.00, în zona Carpaţilor Occidentali, sudul Banatului şi sud-vestul Transilvaniei, precum şi local în Carpaţii Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuate.

Meteorologii anunță cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în 15 judeţe din țară

Potrrivit meteorlogilor ANM, aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi pe alocuri grindină.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20...40 l/mp.

Avertizare METEO de ultimă oră! Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe judeţe din țară
Avertizare METEO de ultimă oră! Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe judeţe din țară[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Ce spune Ministrul Educației despre introducerea concursului de admitere în liceu? Când va fi implementat în școli?

”Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul Banatului, Crişanei, Maramureşului, precum şi în nordul şi vestul Transilvaniei, dar pe arii mai restrânse”, au anunțat meteorologii.

Astfel, disconfortul termic se va menţine ridicat, sâmbătă şi duminică, pe alocuri în zonele de câmpie, iar la începutul săptâmânii viitoare va fi în intensificare şi extindere.

Citeste si: Cea mai mică vacă din lume strânge mii de pelerini în Bangladesh, în plină pandemie COVID-19

Codul galben va fi valabil în 15 judeţe din țară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si