Este sezonul ciolanului afumat, care odata gatit este un deliciu in ciorba sau langa o portie de fasole. Pe rafturile magazinelor, insa, acest produs este "traditional" doar in teorie. Unele etichete de pe carnea afumata indica un cocktail de substante daunatoare.
Daca vreti sa cumparati din marile centre comerciale ciolan afumat, evitati-l pe cel ambalat care contine o multime de conservanti. Orientati-va spre produse afumate traditional care contin doar sare si condimente.
"Produsele traditionale au culoare specifica, adica maro, nicdecum roz, rosu intens. in momentul cand vedem roz-rosu, cu siguranta s-a introdus nitrit de sodiu., carmin".
“In ceea ce priveste prezenta nitritilor si a altor aditivi, acestia sunt pusi in ideea de a mentine carnea nealterata. deci, e necesar sa existe acestea in astfel de produse.
Pe langa rafturile traditionale din supermarketuri, puteti cumpara ciolan din macelarii. Acolo aveti sanse sa gasiti produsul afumat traditional.
Practic, va puteti da seama ca produsul este natural, urmarind cu atentie culoarea sa, care trebuie sa fie maronie. In timp, exteriorul carnii devine si mai inchisa la culoare, datorita procesului de afumare.