Close sidebar
Close sidebar

Aveti grija cand cumparati afumaturi din magazin! Ce au descoperit specialistii in cele mai indragite produse traditionale de sarbatori

Va este pofta de o fasole cu ciolan afumat sau de o ciorba de sezon? Aveti mare grija atunci cand cumparati afumatura de pe rafturile magazinelor! Specialistii au descoperit ca unele bucati de ciolan contin doar arome de fum, dar si o gramada de conservanti periculosi. Cum sa deosebiti carnea traditionala de cea injectata cu aditivi, aflati din materialul urmator.

I. I.,


DISTRIBUIE
acest articol

Este sezonul ciolanului afumat, care odata gatit este un deliciu in ciorba sau langa o portie de fasole. Pe rafturile magazinelor, insa, acest produs este "traditional" doar in teorie. Unele etichete de pe carnea afumata indica un cocktail de substante daunatoare.

Daca vreti sa cumparati din marile centre comerciale ciolan afumat, evitati-l pe cel ambalat care contine o multime de conservanti. Orientati-va spre produse afumate traditional care contin doar sare si condimente.

"Produsele traditionale au culoare specifica, adica maro, nicdecum roz, rosu intens. in momentul cand vedem roz-rosu, cu siguranta s-a introdus nitrit de sodiu., carmin".

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

“In ceea ce priveste prezenta nitritilor si a altor aditivi, acestia sunt pusi in ideea de a mentine carnea nealterata. deci, e necesar sa existe acestea in astfel de produse. legea o permite.  sunt niste cantitati controlate", a declarant Serban Damian, medic nutritionist.

Pe langa rafturile traditionale din supermarketuri, puteti cumpara ciolan din macelarii. Acolo aveti sanse sa gasiti produsul afumat traditional.
Practic, va puteti da seama ca produsul este natural, urmarind cu atentie culoarea sa, care trebuie sa fie maronie. In timp, exteriorul carnii devine si mai inchisa la culoare, datorita procesului de afumare.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI