Close sidebar
Close sidebar

Aveti nevoie de bani pentru o afacere, pentru renovarea casei sau pentru o masina noua? Vezi cum ii poti obtine de la Stat!

Nimic mai simplu. Bagam mana adanc in buzunarul statului si ne indeplinim toate dorintele. Nu va speriati. Nu se cheama furt. Sute de milioane de euro sunt la dispozitia noastra. Trebuie doar sa stim cand sa le cerem. Aflam detaliile in rubrica stirilor Kanal D "Cat te costa?"!

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Va spun de la inceput. Bani exista. Dar, sa nu credeti ca ma lansez in politica. Putem sa accesam fonduri de la stat in valoare de sute de milioane. Insa, in multe cazuri, birocratia ne omoara. Totusi, nu strica sa incercam.

Cum suna 10 mii de euro primiti de la stat pentru o masina sau pentru prima dumneavoastra afacere? Nu e vreo pacalelea si nici o promisiune electorala la mijloc. Ba chiar putem spune ca statul nu face suficient de mult pentru a promova aceste masuri. Si sa nu credeti ca e vreo pomana. Masurile sunt folosite si in restul Europei, iar o parte din fonduri provin de la Bruxelles.

Totul este sa va informati asupra conditiilor, sa adunati toate actele necesare si sa le depuneti din timp. Orice greseala, cat de mica, va descalifica.

Stim deja de programul "Prima Casa" si de garantia oferita de stat.

Mergem mai departe. Discutam despre programul Casa Verde.

Putem accesa mai multe praguri de finantare: 3 mii, 6 mii si 8 mii de lei. Adica: aproximativ 660, 1330, respectiv 1770 de euro. Atentie: banii sunt pentru sistemele de incalzire care folosesc energie regenerabila.

Cu acesti bani fie inlocuim, fie completam sistemul clasic de incalzire. Panourile solare reprezinta cea mai buna solutie pentru a accesa banii din acest program.

Casa Verde Plus va spune ceva? In acest caz vorbim de o finantare de 4 mii de lei, deci cam 800 deuro. Pentru ce? Banii sunt destinati izolarii termice a locuintelor in constructie si a celor finalizate deja. Cei 800 de euro pot fi folositi atat pentru materiale cat si pentru plata serviciilor muncitorilor.

Iata cum arata schema obtinerii acestui ajutor. Destul de stufoasa, dar merita incercat!

MASINA, CU BANI DE LA STAT

Citeste si: Sportul românesc este în DOLIU! Dragoș, un tânăr jucător de rugby, a MURIT la doar 29 de ani- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: Un milionar american și-a cumpărat o casă la malul mării. A locuit o săptămână în ea, apoi a demolat-o- antena3.ro

Sa trecem la capitolul autoturismul din parcare. Din nou, nu vrem sa va batem la cap cu lucruri stiute deja. Programul ,,Prima masina" e un esec, o spun tot mai multe voci. Exista insa si alte variante pentru ati cumpara masina noua cu bani de la stat.

Pentru cumpararea unei masini electrice statul ofera cel mai mare ajutor. Este vorba de 10 mii de euro. Pentru o masina hybrid plug-in ajutorul ajunge la 4500 de euro

E drept, trebuie sa mai aveti ceva bani pusi deoparte. Pretul unei masini electrice este de cel putin 20 de mii de euro, un model de baza.

Programul Rabla va incepe in iulie. Cine renunta la masina veche, primeste un voucher de 6500 de lei, adica 1440 de euro. Daca masina pe care o cumperi are o emisie de maximum 130 g CO2/km, mai primesti un ecobonus de 1000 de lei. Deci, inca 220 de euro.

CUM SA DEVII PATRON PE BANI EUROPENI

Ne adresam acum romanilor plecati la munca in afara tarii. 30 de milioane de euro sunt la dispozitia celor care vor sa revina acasa si sa-si deschida o afacere in zona urbana, dar, atentie, cu profil non-agricol.

Finantarea este de maximum 10 mii de euro de afacere. In momentul semanrii contractului, antreprenorul primeste 75 la suta din valoarea ajutorului. Urmatoarea transa se acorda doar daca afacerea va realiza venituri brute echivalente cu 30 la suta din valoarea primei transe.

Din nou, vorbim de bani europeni, deci nu e cazul sa plangeti buzunarul statului. Oricum,  ramanem mai mereu codasi la accesarea fondurilor europene. Spre exemplu, in ultimii ani, statul a pierdut doar la transportul un miliard de euro, echivalentul a cel putin 100 de kilometri de autostrada.

Mai multe detalii puteti afla pe site-ul fonduri-ue.ro, platforma administrata de Ministerul Dezvoltarii Regionale.

Oricum, este indicat sa va pregatiti pentru controale la sange. Asa e statul roman. Cand e vorba de cheltuielile institutiilor publice, inchide ochii.

Toti au facut achizitii individuale, toti au reusit sa cumpere de la acelasi furnizor, la acelasi pret cam dublu fata de pretul pietei.

Citeste si: Care a fost reacția lui Beniamin, fostul iubit al Danei Roba, după ce aceasta s-a afișat cu un alt bărbat? "Nu mai îmi trimiteți mesaje despre Dana, că ce a făcut, ce s-a întâmplat, cu cine e în relație..."- kfetele.ro

Citeste si: Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni. Una dintre pasagere, despre momentele de panică trăite la bord: "S-a și văzut fumul. Alergau prin avion și nu știau ce se întâmplă"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un milionar american și-a cumpărat o casă la malul mării. A locuit o săptămână în ea, apoi a demolat-o- antena3.ro

Cand vine vorba de restul cetatenilor, ii controleaza, nu gluma!

AFACERE LA TARA, FARA BANI PROPRII

Ne mutam in mediul rural, unde o persoana care vrea sa-si deschida prima afacere poate beneficia de 50 sau de 70 de mii de euro. Banii nu sunt insa destinati afacerilor cu profil agricol. Sa intram in detalii.

Iata cateva exemple de afaceri pentru care puteti beneficia de pana in 70 de mii de euro. Un parc pentru rulote sau un camping. Un atelier de repartii pentru echipamentele casnice sau gospodaresti. Chiar si o firma de pompe funebre sau de colectare a deseurilor reprezinta variante eligibile.

Activitatile de prestari servicii primesc maximum 50 de mii de euro. Activitatile de productie, pensiunile agroturistice si activitatile medicale sau veterinare pot aduce 70 de mii de euro."

Satele romanesti sunt locuri in care o afacere noua poate prospera.

Schema finantarii arata cam asa: 70 la suta din cei 50 sau 70 de mii de euro va intra in cont la semnarea contractului. Restul de 30 la suta se acorda dupa o perioada de cel mult 3 ani. Insa afacerea trebuie sa respecte unele conditii. Proiectul trebuie implementat corect. In plus, veniturile obtinute din afacere trebuie sa se ridice la 30 la suta din prima transa acordata.

Ati inteles. E complicat, sunt multe conditii si birocratia va sufla in ceafa. Dar merita sa incercati. Pana la urma, e nevoie de niscaiva curaj. Si, bineinteles, nu uitati regula de baza. Indiferent de modul in care va castigati banii, este obligatoriu sa aveti mare grija de ei.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI