Autoritățile din regiunea Zaporozhie au anunțat vineri că cel puțin o persoană a murit și două au fost rănite după prăbușirea unui avion An-26 ucrainean, transmite presa locală.

Citeste si: Rușii au publicat din greșeală câți soldați au pierdut în Ucraina. Postarea a fost ștearsă prea târziu

Potrivit Nexta TV, avionul de transport militar ucrainean s-a prăbușit în districtul Volnyanski din regiunea Zaporizhzhia.

Avionul efectua un „zbor tehnic”. Conform primelor informații, erau declarate mai multe victime în urma accidentului, după cum a declarat administrația militară regională. 

Ucraina solicită ajutor militar din partea României 

Ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, efectuează vineri o vizită oficială la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă şi cu omologul său român, Bogdan Aurescu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Citeste si: Peste 1.000 de cadavre sunt examinate în prezent de anchetatorii criminalişti la Kiev, declară şeful Poliţiei locale

Vizita lui  Kuleba  la București vine după cea în Bulgaria, țară care a refuzat să ofere ajutor militar Ucrainei.

Şeful diplomaţiei ucrainene a susţinut miercuri, la Sofia, că refuzul de a furniza arme ţării sale echivalează cu o susţinere pentru ''agresiunea rusă şi exterminarea'' ucrainenilor, transmite presa internațională.

„Cei care nu doresc, care ezită, care vorbesc împotriva furnizării de armament Ucrainei, practic sprijină agresiunea rusă şi exterminarea cetăţenilor noştri'', a spus Kuleba înainte de a-şi încheia vizita în Bulgaria, ţară ce refuză să ofere arme Ucrainei.

Kuleba: România are o "politică inteligentă"

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a afirmat, vineri, că ţara sa nu comentează legat de ajutorul militar primit, adăugând că, de la începerea războiului, România a avut "o politică inteligentă".

"Armelor, ca şi banilor le place liniştea şi nu comentăm legat de ceea ce primim şi de unde, dacă nu există un anunţ oficial în legătură cu asta", a punctat şeful diplomaţiei de la Kiev, aflat în vizită la Bucureşti, în conferinţa de presă comună cu ministrul Bogdan Aurescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si