Un avion rusesc a fost doborât de forțele ucrainene de apărare aeriană, transmite, vineri dimineaţă, agenţia RBC. Potrivit unor surse oficiale ucrainene, avionul a căzut în raionul Darniţa din Kiev.

Citeste si: Actorul american Sean Penn se află la Kiev. Filmează un documentar despre invazia Rusiei

Anton Gheraşcenko, un consilier din MAI al Ucrainei, a precizat că avionul doborât de forţele ucrainene s-a prăbuşit lângă un bloc de locuinţe, într-un cartier rezidențial.

"Potrivit informațiilor operaționale, aeronava inamică a fost doborâtă de forțele ucrainene de apărare aeriană și a căzut în cartierul Danita din apropierea străzii Koshytsa, 7a", a adăugat oficialul de la Kiev, potrivit 112.international.

Echipele de salvare au plecat deja la fața locului. "De la Serviciul de Stat, Situații de Urgență au fost implicate 11 unități de echipamente. Există, de asemenea, rapoarte de la rezidenți despre explozii în zonele Bereznyaki, Osokorky, Troyeshchyna din Kiev”, a mai tranmis Serviciul de Stat de Urgență din Telegram.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Clădire de locuințe din Kiev, în flăcări

„O clădire de locuințe cu nouă etaje este în flăcări, de la etajul patru până la etajul nouă. Echipele de intervenţie sting incendiul. Probabil că sunt multe victime în rândul populației civile”, a mai transmis Anton Gherașcenko, potrivit Rador.

Citeste si: Insula Șerpilor a fost capturată de armata rusă. 13 polițiști de frontieră au murit apărând zona

„Cele două explozii puternice de la Kiev sunt generate de sistemele de apărare aeriană ucraineană. Vă rugăm să nu vă panicați, iar, în cazul în care auziți sirene, mergeți la adăpost” – a transmis Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale al Ucrainei.

Mai multe avioane și tancuri rusești, distruse de armata Ucrainei 

Ministerul ucrainean al Apărării spune că forțele sale armate au provocat aproximativ 800 de victime forțelor ruse de la începutul invaziei, potrivit CNN. Nu a fost imediat clar dacă ministerul se referea doar la numărul de uciși.

Ministerul a declarat că peste 30 de tancuri rusești au fost distruse, precum și șapte avioane rusești și șase elicoptere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si