Epava avionului Boeing 737 a fost găsită, dar nimeni nu a fost găsit în viaţă, a anunţat postul de stat CCTV la aproximativ 18 ore după prăbuşire. Câteva sute de pompieri şi salvatori sunt implicaţi în eforturile de căutare.

Citeste si: VIDEO| Un avion Boeing 737, cu 133 de oameni la bord, s-a prăbușit în China

Lucrurile personale ale pasagerilor au fost găsite la locul accidentului, inclusiv portofele, cărți de identitate și carduri bancare, potrivit China Daily. Toți pasagerii și membrii echipajului erau chinezi.

Citeste si: Patru persoane au murit în urma prăbușirii unui avion militar american

Operațiune dificilă de căutare în munți

Vice-premierul Chinei Liu He și consilierul de stat Wang Yong au condus operațiunea de intervenție și acțiunile de salvare, precum și investigarea cauzei accidentului.

Incendiul forestier cauzat de accidentul aviatic a fost stins, a declarat Ou Ling, comisarul politic al Brigăzii de Pompieri și Salvare Wuzhou.

"Un total de 622 de pompieri au sosit la fața locului, care este înconjurat de munți pe trei laturi. Există doar un drum îngust care duce la fața locului, așa că vehiculele grele și utilajele încă nu pot intra", a spus Ou Ling.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pompierii efectuează lucrări de căutare și salvare în apropierea locului unde avionul cu 132 de persoane la bord s-a prăbușit în China

[Sursa foto: China Daily]

„De asemenea, este dificil să desfășori lucrări de căutare și salvare pe timp de noapte când alimentarea cu energie electrică nu este stabilă... Elaborăm un plan practic pentru a ne asigura că lucrările de căutare și salvare pot fi efectuate eficient”, a mai spus el.

La locul accidentului au fost trimiși și polițiști și membri ai Forțelor Armate Populare de Poliție pentru lucrări de căutare și salvare, potrivit autorităților locale.

Administrația Aviației Civile din China și Ministerul Gestionării Situațiilor de Urgență au trimis grupuri operative la fața locului pentru a ajuta la eforturile de salvare.

Cum s-a produs accidentul aviatic

Aeronava Boeingul 737, veche de şapte ani, a căzut brusc luni de la o înălţime de peste 8.000 de metri, a raportat controlul traficului aerian.

La bord se aflau 123 de pasageri şi 9 membri ai echipajului, toţi cetăţeni chinezi. Este cel mai grav accident de aviaţie produs în China în aproape 12 ani.

Zborul cu numărul MU5735 s-a prăbuşit lângă Wuzhou, în provincia din sudul Chinei Guangxi. Aparatul era în drum de la Kunming, în provincia Yunnan, spre Guangzhou în provincia Guangdong.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Producătorul american de avioane Boeing a declarat că experţi tehnici sunt pregătiţi să asiste la investigaţia cauzei accidentului, condusă de autorităţile aviaţiei civile chineze.

Citeste si: VIDEO| Alertă cu bombă la bordul unui avion plin cu pasageri, care zbura deasupra României

Principalele companii aeriene din China au 1.400 de avioane Boeing 737-800NG, reprezentând aproximativ 37% din totalul avioanelor de pasageri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si