Factorii pe baza carora se calculeaza an de an Blue Monday sunt: conditiile meteo, nivelul datoriilor acumulate, numarul de zile care au trecut de la sarbatorile de iarna, nivelul scazut de motivatie si necesitatea de a actiona.

"Lunea Trista" aduna parca toata oboseala din lume pe umerii nostri! Pica in fiecare an in a treia saptamana a lunii ianuarie si daca americanii i-au atribuit formula de calcul, romani au gasit rapid rezolvarea.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

-Cumparaturile sunt o relaxare pentru multa lume!

-Chiar a fost o zi foarte buna azi pentru noi!

Cea mai trista zi din an i-a gasit printre rafturi, la cumparaturi! Oricat de mult ar fi cheltuit de sarbatori, optimistii ne invita sa privim partea plina a paharului: tot mai avem bani pentru o raita in supermarket si pe masura ce cosul se umple, tristetea dispare ca prin minune!

Desi multi dau vina pe "lunea trista" pentru probleme de peste zi, speculatiile din jurul ei n-au o baza stiintifica.

Oboseala pe care o resimtim la inceput de an e insa cat se poate de reala, iar explicatia e simpla si are legatura cu formula de mai devreme:

MONICA DOBRE- PSIHOLOG -Putem spune ca oficial s-au incheiat sarbatorile de iarna si aceasta zi culmineaza cu reinceperea activitatilor anterioare sarbatorilor. Acest fapt atrage o presiune asupra noastra.

Psihologii ne sfatuiesc sa nu ne refugiem in satisfacerea micilor placeri si sa gandim pe termen lung.

Cel mai important, la inceput de an, e sa ne trasam obiectivele si daca timpul ne permite sa ne gasim o pasiune. Daca starea de tristete persista, apelati la un psiholog. Sa cereti ajutor este intotdeuna un prim pas pentru iesirea din situatia dificila.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si