Potrivit Ministerului Educaţiei, miercuri s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – E)c), sesiunea iunie-iulie 2020. 138.104 candidaţi au susţinut proba scrisă, iar 5.935 de candidaţi nu s-au prezentat. Dintre aceştia, 57 se află în izolare, iar 5 candidaţi erau spitalizaţi/în carantină.

Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depăşească valoarea maximă de 37.3̊ C.

Totodată, au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 105 candidaţi.

Bac 2020. 6.000 de elevi nu s-au prezentat, 57 fiind în izolare, iar cinci în spital sau în carantină

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul dedicat, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc joi.

bac 2020 elevi prezenți

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Primele rezultate vor fi afişate în 30 iunie, până la ora 12.00. Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Citeste si: Buzău: 34 de pacienţi cu coronavirus, externaţi de la Spitalul din Râmnicu Sărat

Citeste si: Klaus Iohannis: „Avem o altă situație gravă cu consecințe pe termen lung”

Citeste si: Alți 100 de români infectați în Germania. A fost instituită carantina

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în 30 iunie, în intervalul orar 16:00- 19:00, şi 1 iulie, în intervalul orar 8:00- 12:00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz,

nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Citeste si: Mesajul dur al lui Raed Arafat pentru cei care spun ca pandemia este o farsa: "Sa priveasca in ochi familiile"

Rezultatele finale vor fi anunţate în 5 iulie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si