Klaus Iohannis: „Avem o altă situație gravă cu consecințe pe termen lung”
Președintele Klaus Iohannis a făcut miercuri o declarație de presă în care a vorbit despre inundațiile din țară, din ultimele zile.
Declarația de presă a președintelui Klaus Iohannis vine în contextul discuțiilor de marți, de la Cotroceni, cu mai mulți membri ai Guvernului, în care au fost atinse teme economice.
La ședința de ieri au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, şi şeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.
Președintele este așteptat să vorbească și despre noua etapă de relaxare din țară, care ar trebui să intre în vigoare de pe 1 iulie.
Cu toate acestea, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a făcut un apel avertizând că Ministerul Sănătății nu va aproba noile măsuri de relaxare dacă numărul cazurilor de coronavirus nu scad.
„1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns încă acolo şi trebuie să treacă şi de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulţit, au trecut de 300”, a declarat Virgil Popescu.
Citeste si: Virgil Popescu, apel la adresa românilor: "Cazurile s-au înmulţit, au trecut de 300"
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„Suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă şi nu vrem să avem un val doi mai devreme decât sfârşitul anului, dacă va fi acest val doi. Adică nu vrem să avem un val doi auto creat de către noi, prin faptul că nu respectăm regulile.
Fac un apel la români să respecte regulile, pentru că respectând regulile automat relaxarea va continua şi vom avea şi restaurante deschise, şi spectacole, şi cinematografe”, a adăugat acesta.
Moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 164 de voturi ”pentru”.
La moţiunea intitulată ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” au fost înregistrate 164 de voturi ”pentru”, 85 de voturi ”împotrivă”, 48 de abţineri, iar doi deputaţi au fost prezenţi, dar nu au votat.
Ca urmare, moţiunea a fost adoptată.
Citeste si: Moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii a fost adoptată de Camera Deputaţilor
Moţiunea cu titlul ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” a fost dezbătută marţi, iar reprezentanţii UDMR şi ai PMP au anunţat că nu vor vota.
PMP a precizat că Nelu Tătaru este ministru de doar două luni, însă moţiunea PSD vorbeşte despre neajunsurile din ultimii 20 de ani ai sistemului medical.
UDMR, în schimb, i-a cerut ministrului Sănătăţii să demonstreze că doreşte ”restartarea” sistemului medical.