Close sidebar
Close sidebar

Bacalaureat 2022. Câți elevi s-au înscris la sesiunea de toamnă care începe mâine, 16 august

Bacalaureat 2022. Pe data de 16 august se dă startul sesiunii de toamnă din cadrul examenului de Bacalaureat 2022. Ministerul Educației a publicat noul calendar pentru sesiunea de toamnă.

Alina Raducu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Bacalaureat 2022. Sesiunea august-septembrie din cadrul examenului de BAC 2022 va începe marți, 16 august cu proba scrisă la Limba română, potrivit calendarului oficial.

Absolvenții de liceu s-au putut înscrie la examenul național de Bacalaureat în perioada 18-25 iulie. 

Maine, 16 august 2022, are loc sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat

Probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat încep de la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli va fi permis până la ora 8:30.

Timpul alocat pentru realizarea unei probe scrise este de 3 ore, din momentul în care se va încheia distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat. 

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi doar cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor folosesc numai creion negru. La disciplinele “Matematică” și “Geografie”, elevii pot să utilizeze instrumente de desen, după cum este menționat în metodologie.

Citeste si: BAC 2022 toamnă: Modele de subiecte pentru toate materiile

Bacalaureat 2022.

Câți elevi s-au înscris la sesiunea de toamnă care începe mâine, 16 august

Candidaţilor înscriși la examenul de bacalaureat le este interzis să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, conform ordinului de ministru 5.151/2021. Ei au obligaţia de a lăsa lucrurile în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Totodată, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, potrivit ordinului 5151/2021.

În plus, nu este permisă folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul.

Se folosește numai hârtia distribuită candidaților de către asistenți.

Persoanele care vor încălca aceste reguli vor fi eliminate din examen și nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat, fără a se lua în calcul sesiunea specială, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu.

Citeste si: Subiecte Biologie BAC 2022 toamnă: Ce ar putea primi elevii în sesiunea august- septembrie a examenului de Bacalaureat?

După ce s-au terminat cele 3 ore, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei candidați rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

Cei care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim pot părăsi sala de examen fără a primi subiectele. Candidații primesc subiectele numai dacă părăsesc sala după expirarea timpului maxim destinat desfășurării probelor scrise.

Câți elevi s-au înscris la BAC-ul de toamnă?

Sesiunea de toamnă a examenului național de Bacalaureat 2022 începe mâine, 16 august, cu aproape 35.000 de candidați înscriși, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Astfel, din totalul celor înscrişi, aproape două treimi provin din promoţia anului 2022 (22.586 candidați), iar 12.237 candidați provin din promoţiile anterioare, potrivit informațiilor transmise de inspectoratele şcolare judeţene 

Dintre candidații care susțin în această sesiune pentru prima oară examenul de bacalaureat, aproape 93% provin din promoția curentă (5.842 candidați, față de 446 candidați din promoțiile anterioare).

Citeste si: Subiecte Matematică BAC 2022 toamnă: Ce ar putea primi elevii în sesiunea august- septembrie a examenului de Bacalaureat?

Conform Ministerului Educației, probele scrise de la BAC 2022 se vor desfășura în 138 de centre de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere de supraveghere video și audio.

Calendar Bacalaureatului- Sesiunea de toamnă 2022

  • 18 – 25 iulie 2022: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 16 august 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă
  • 19 august 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
  • 26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
  • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
  • 1 – 2 septembrie 2022: Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Citeste si: Subiecte Română BAC 2022 toamnă: Ce ar putea primi elevii în sesiunea august- septembrie a examenului de Bacalaureat?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI