În plin sezon estival, o alertă îi sperie pe turiștii aflați pe plajele din România. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Călărași a detectat o bacterie periculoasă în apă. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp.

Citește si: VIDEO- Din ce în ce mai mult teren deșertificat în România

Autoritățile au emis o alertă pe cele două plaje din Călărași, pe malul Borcei.

În apa din zonă a fost depistată o bacterie periculoasă.

Bacteria periculoasă care dă târcoale pe plajele din țară

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Călărași a depistat existența bacteriei periculoase în apă. În urmă cu câteva ore, Agenția pentru Protecția Mediului Călărași a anunțat că cei care administrează cele două plaje au fost deja notificați pentru a interzice accesul cetățenilor la scăldat.

„În baza adresei Direcției de Sănătate Publică Călărași nr. 9981 din data de 15.06.2022, prin care notifică faptul că în urma rezultatelor probelor de apă de îmbăiere prelevate în cadrul monitorizării, de la plajele S.C. Lazy Garden S.R.L. şi S.C. Albatros Horeca S.R.L., s-a identificat un risc semnificativ pentru sănătatea utilizatorilor, prin valori ale parametrului ”Escherichia Coli” mult peste limitele admise de prevederile anexei 1 din H.G. nr. 546/2008.

Faţă de cele constatate, s-au înaintat adrese scrise celor doi operatori de plaje, prin care s-a dispus interzicerea imediată a folosirii zonelor în scop de îmbăiere, până la conformarea parametrilor de calitate şi adoptarea tuturor măsurilor de management adecvate privind avertizarea rapidă a utilizatorilor şi intensificarea ritmului de monitorizare”, anunță DSP, conform CălărașiPress.

Citește si: VIDEO- Hotelurile cu all inclusive sunt o raritate pe litoralul românesc

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Multe persoane asociază bacteria cu toxiinfecția alimentară, însă Escherichia coli (E. coli) este o bacterie ce se găsește în intestinele oamenilor și animalelor.

Majoritatea tulpinilor de E. coli nu sunt dăunătoare, ci fac parte din flora bacteriană sănătoasă a intestinului uman. Cu toate acestea, unele tipuri pot afecta pacienții, cum este cazul E. coli O157, una dintre cele mai puternice toxine care poate provoca o infecție intestinală. E. coli O157: H7 și alte tulpini care provoacă boala intestinală sunt denumite E. coli producătoare de toxine Shiga (STEC), după toxina pe care o produc.

Simptomele acestui tip de infecții sunt diaree, durere abdominala și febră. Cazurile mai severe pot duce la diaree sângeroasă, deshidratare sau chiar insuficiență renală.

Citește si: Ultima zi de vacanță, prima zi la plajă

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Oamenii cu un sistem imunitar slăbit, femeile însărcinate, copiii mici și adulții în vârstă prezintă un risc crescut de a dezvolta aceste complicații.

Citește si: Plajă sălbatică din România la doar 70 de kilometri de București. Alternativa perfectă pentru iubitorii de mare care vor să evite traficul

Majoritatea infecțiilor intestinale sunt cauzate de alimente sau apa contaminate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si